Τα «πάνω κάτω» στα τέλη κυκλοφορίας – Ανάλογα με την αξία του οχήματος το 2019

2018-05-08

Τέλη Κυκλοφορίας ανάλογα με την Αξία του Οχήματος αλλά και τις εκπομπές ρύπων έρχονται το 2019, όπως προανήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για «αλλαγμένα Τέλη Κυκλοφορίας από το 2019», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι ανάλογα με την Αξία του Οχήματος και βεβαίως θα λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

Ευθύνες στους δήμους επέρριψε ο υφυπουργός Μεταφορών

«Το οδικό δίκτυο έχει βελτιωθεί σημαντικά, όχι όμως και στους επαρχιακούς δρόμους», απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών σε ερώτηση για το αν τα τέλη κυκλοφορίας θα συνδεθούν με την κατάσταση των δρόμων, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη συντήρησή των επαρχιακών οδών: «Χρηματοδοτούνται οι δήμοι για να κάνουν τοπικά έργα, κι εκείνοι πρέπει να σχεδιάσουν πού θα τα διαθέσουν. Κάθε χρόνο δίνουμε χρήματα για οδικά έργα», σημείωσε.

Από την Τρίτη τα «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Όσον αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα λάβουν από την Τρίτη, μέσω Taxisnet, τις ειδοποιήσεις για τα πρόστιμα. Έκανε λόγο πάντως για μείωση του συνολικού αριθμού τους επισημαίνοντας ότι «πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχονταν σε 1,2 εκατομμύρια οχήματα. Τώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά περίπου 800.000 οχήματα».

Ερωτηθείς για πιθανά λάθη, ο κ. Μαυραγάνης υπογράμμισε πως «έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο καθώς στο σύστημα εμφανίζονται πλέον όλα τα ανασφάλιστα οχήματα μέσω διασύνδεσης όλων των συστημάτων». Όσον αφορά τα οχήματα που έχουν κλαπεί και δεν έχουν δηλωθεί στις Αρχές, οι ιδιοκτήτες τους «θα πρέπει να προσκομίσουν το έγγραφο της Αστυνομίας στις Διευθύνσεις Μεταφορών ή στην Εφορία ώστε να γλιτώσουν από τα πρόστιμα».

«Διασύνδεση υπάρχει για όλες τις περιπτώσεις μετά το 2008 οπότε αν κάποια περίπτωση αφορά πριν την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τα έγγραφο της Αστυνομίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Μεταφορών.

athens984.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.