Τα νέα υπερσύγχρονα και αόρατα ραντάρ της Τροχαίας - Που βρίσκονται

2023-11-19

Νέα, υπερσύγχρονα ραντάρ διαθέτουν πλέον οι αρμόδιες διευθύνσεις για την επιτήρηση των Εθνικών Οδών Διευθύνσεις της Τροχαίας για την εποπτεία της κίνησης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

Σε πλήρη λειτουργία – Σε ποια μπλόκα τοποθετούνται

Πρόκειται για συσκευές που αποκτήθηκαν πριν από μερικούς μήνες και πλέον έχουν ξεκινήσει το έργο τους κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός είναι ο περιορισμός των παραβάσεων που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα.

Τα φωτογραφικά συστήματα καταγραφής παραδόθηκαν στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.. Μάλιστα η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου «ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί» φρόντισε και για την εκπαίδευση του προσωπικού του εν λόγω τμήματος, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία ενός ιδιαίτερα προηγμένου και αποτελεσματικού «όπλου» στην προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων.

Είναι καινούργια, υπερσύγχρονα και μετρούν την ταχύτητα με υψηλή ακρίβεια

Το φωτογραφικό σύστημα καταγραφής οχημάτων TraffiStar S290 M τοποθετείται σε τρίποδο, χρησιμοποιούν τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε μόνο ένα περίβλημα. Παράλληλα φέρουν έγχρωμη οθόνη TFT 6,5″ και αισθητήρα που επιτρέπει τη μέτρηση της ταχύτητας με ιδιαίτερα υψηλή ακρίβεια.

Το χαμηλό βάρος τους καθιστά δυνατή την εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγησή τους, την ίδια ώρα που η χρήση τους γίνεται άκοπα, μέσω μόλις τριών κουμπιών.

Παράλληλα, το περίβλημά τους είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, με την τεχνολογία τους να επιτρέπει τον ταυτόχρονο εντοπισμό των οχημάτων που κινούνται έως και σε 6 λωρίδες κυκλοφορίας, σε αμφότερες τις κατευθύνσεις. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι οι χειριστές των ραντάρ μπορούν να ορίσουν εύκολα διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτοκίνητα και φορτηγά.

Τα νέα ραντάρ της Τροχαίας βρίσκονται ήδη σε πλήρη λειτουργία και τοποθετούνται από τις ελεγκτικές αρχές κατά μήκος ενός τμήματος περίπου 200 χιλιομέτρων.