Τα μελλοντικά σχέδια του Καμίνη -Τι (δεν) απαντά

2018-06-11

Θα είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία στον Δήμο Αθηναίων; Στην Α' της Αθήνας ως υποψήφιος βουλευτής; Στην Ευρωβουλή;

Δεν ανοίγει τα χαρτιά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στην πρωτεύουσα. 

Ο κ. Καμίνης μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο, δέχθηκε δύο σχετικές ερωτήσεις, επέλεξε όμως να μην... δώσει την είδηση.

Αρχικά ρωτήθηκε εάν, εφόσον έχει αναλάβει την ευθύνη συγκρότησης των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα είναι υποψήφιος στην πρωτεύουσα. «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο», απάντησε, ενώ στη συνέχεια για το εάν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών ή στην Ευρωβουλή, περιορίστηκε να απαντήσει ότι «είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες αποφάσεις».

Αναλυτικότερα, τα αποσπάσματα της συνέντευξης :

-Αναλάβατε την ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν θα είστε, συνεπώς, υποψήφιος στο δήμο Αθηναίων;

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Το κύριο είναι να βάλουμε πολιτικό πλαίσιο, αρχές και κριτήρια διαβούλευσης για την ανάδειξη των υποψηφίων. Οι πόλεις θα έχουν τον δικό τους ρόλο για την ανάπτυξη της χώρας. Τα πρόσωπα πρέπει να είναι ικανά να επωμισθούν αυτό το ρόλο, πέρα από κλισέ και αναμασήματα. Να είναι ικανά να ακούνε, να συνθέτουν, να διοικούν ομάδες.

-Εσείς που θα είστε υποψήφιος; Στην Α' Αθήνας ή στην Ευρωβουλή;

Είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες αποφάσεις.

Να σας συστήσουμε τη Βαλκυρία, μία γατούλα δύο μηνών, ράτσας Maine Coon, που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, αφότου η «μαμά» της, Tatiana Rastorgueva, πόσταρε μερικές φωτογραφίες της στο Instagram.