Τα καλύτερα παιγνίδια στην παραλία για τα παιδιά σας

2018-06-24

Και εμείς έχουμε τις καλύτερες ιδέες για παιχνίδια στην παραλία.

Μουσικές πετσέτες

Καλά το καταλάβατε. Οι καρέκλες γίνονται πετσέτες και το δημοφιλές παιχνίδι επικεντρώνεται στο ποιος θα προλάβει να κάτσει στην... πετσέτα πρώτος. Τα τραγούδια μπορείτε να τα τραγουδάτε εσείς ή να παίζουν από το κινητό/ασύρματο ηχείο. Αν παίζει και άλλος γονιός στην παρέα, βάλτε τον στη θέση του διαιτητή.

Tiger Woods από κούνια (και παραλία) ή beach golf

Μαζέψτε όλες τις μπάλες από τις ρακέτες, σκάψτε με τα φτυάρια των παιδιών μικρές τρύπες στις οποίες θα χωράνε και στη συνέχεια προσπαθήστε να στοχεύσετε μέσα τους τις μπάλες. Αντί για μπαστούνι, χρησιμοποιήστε τις ρακέτες ή μόνο τα χέρια σας.

Βρες το αντικείμενο

Γεμίστε ένα κουβαδάκι με άμμο ή χαλικάκι απ' τη θάλασσα και κρύψτε μέσα ένα μικρό αντικείμενο ή παιχνίδι, που να είναι γνώριμο στο παιδί. Ζητήστε απ' το μικρό σας να βάλει το χεράκι του στον κουβά, να πιάσει το αντικείμενο και να προσπαθήσει να το αναγνωρίσει με τη αφή. Αν το βρει, επιβραβεύστε το με μια σούπερ βουτιά.

Όλα... λίμπο!

Γνώριμο παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, το λίμπο προσφέρει εγγυημένη διασκέδαση. Μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο λίμπο, κρατώντας απλώς π.χ. το κοντάρι της ομπρέλας ενώ τα παιδιά περνάνε από κάτω, ή να αγοράσετε ένα φουσκωτό λίμπο για να παίζετε ταυτόχρονα κι εσείς.

Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια;

Μπορεί, αλλά έχει και πλάκα. Γι' αυτό πάρτε κουβαδάκια σας στην ίδια παραλία και ό,τι άλλο λειτουργεί ως καλούπι και φτιάξτε ένα παραθαλάσσιο οχυρό από υγρή άμμο. Εναλλακτικά, φτιάξτε άλλου είδους γλυπτά όπως π.χ. έναν άνθρωπο που ξαπλώνει στην άμμο και διακοσμήστε τον με βότσαλα, κοχύλια κλπ.

Κόντρες στην Παραλιακή... έρπειν

Οργανώστε έναν αγώνα δρόμου φτιάχνοντας στην άμμο μια γραμμή ως σημείο εκκίνησης και μερικά μέτρα μακριά της, βάλτε ένα σημάδι χρησιμοποιώντας ένα ξυλαράκι, ένα μπουκάλι, ένα φτυάρι κτλ.. Πείτε στα παιδιά να ξαπλώσουν στην άμμο, στη γραμμή εκκίνησης. Όποιος καταφέρει να συρθεί πρώτος μέχρι το... φτυάρι της λήξης είναι ο νικητής.

RIP

Ή αλλιώς «Θάψε τη μαμά ή το μπαμπά». Το αιώνια αγαπημένο καλοκαιρινό παιχνίδι των παιδιών δεν θα μπορούσε να λείπει. Διαλέξτε ένα... υπερτυχερό μέλος της οικογένειας και θάψτε το στην άμμο, με το κεφάλι έξω προφανώς.

Τριλιζάμμος a la playa

Φτιάξτε στην άμμο μια τρίλιζα και παίξτε με πέτρες και κλαράκια. Τόσο απλό, τόσο διασκεδαστικό.

Καλή διασκέδαση!

To "After School - Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά μεταναστών και προσφύγων" είναι μία κοινωνική δράση της Μ.Κ.Ο CIVIS PLUS, που στοχεύει στην ομαλή ένταξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον της χώρας, στην άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού και κατ' επέκταση στη βελτίωση της συνοχής όλης της κοινωνίας.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη»