Τα 19 κλείνει η Google και το γιορτάζει με τροχό έκπληξη

2017-09-27

Η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης γιορτάζει την Τετάρτη τα 19α γενέθλιά της και προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να γυρίσουν τον τροχό και να ανακαλύψουν ποικίλες εκπλήξεις.

Όλα ξεκίνησαν το 1997 από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα αναζήτησης, το οποίο θα οργανώνει και θα αναλύει τις πληροφορίες όλων των χρηστών του διαδικτύου.
Η συνέχεια είναι πασιφανής. Η Google εξυπηρετεί 4.5 δισ. χρήστες, σε 160 χώρες και 123 γλώσσες, ενώ τα κεντρικά της γραφεία, αυτά στα οποία λαμβάνονται οι στρατηγικές αποφάσεις, βρίσκονται στην Καλιφόρνια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, και συγκεκριμένα στις 13:07 ώρα Ελλάδας θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και επίσημα, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους.

Ο έρπης στο στόμα ονομάζεται επιχείλιος έρπης, αφού, τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται στα χείλη. Εκδηλώνεται με μικρές, επώδυνες φλύκταινες που ομοιάζουν με πεπλατυσμένα σπυράκια και μικρά έλκη στην επιδερμίδα. Ο επιχείλιος έρπης είναι από τις πιο συχνές ιογενείς λοιμώξεις του δέρματος. Συνήθως οφείλεται στο ερπητοιό HSV τύπου 1 (ποσοστό 80-90%)...