Τα 19 κλείνει η Google και το γιορτάζει με τροχό έκπληξη

2017-09-27

Η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης γιορτάζει την Τετάρτη τα 19α γενέθλιά της και προσφέρει στους χρήστες της τη δυνατότητα να γυρίσουν τον τροχό και να ανακαλύψουν ποικίλες εκπλήξεις.

Όλα ξεκίνησαν το 1997 από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα αναζήτησης, το οποίο θα οργανώνει και θα αναλύει τις πληροφορίες όλων των χρηστών του διαδικτύου.
Η συνέχεια είναι πασιφανής. Η Google εξυπηρετεί 4.5 δισ. χρήστες, σε 160 χώρες και 123 γλώσσες, ενώ τα κεντρικά της γραφεία, αυτά στα οποία λαμβάνονται οι στρατηγικές αποφάσεις, βρίσκονται στην Καλιφόρνια.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του