Συντάξεις μέσω Skype από τον e-ΕΦΚΑ – Πότε θα ανακοινωθεί ο νέος τρόπος έκδοσης, πώς θα γίνεται

2023-08-30

Οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ μέσω Skype για την έκδοση της σύνταξής τους ώστε να κάνουν βήμα βήμα τη διαδικασία, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι η δυνατότητα επικοινωνίας των πολιτών με τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ μέσω Skype για την έκδοση της σύνταξής τους φέρνει νέα δεδομένα στην εξυπηρέτησή τους, μια δράση που είναι ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία και θα ανακοινωθεί στην επερχόμενη ΔΕΘ.

Πιο αναλυτικά, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, ο ασφαλισμένος που υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, θα λαμβάνει ένα e-mail και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που είναι υπεύθυνος για την έκδοση της σύνταξής του. Έτσι, ο υπάλληλος του e-ΕΦΚΑ θα καθοδηγεί τον ασφαλισμένο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης αλλά και ο πολίτης θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί του για περαιτέρω διευκρινίσεις και ενημέρωση.

«Άρα, για να δώσουμε στον συμπολίτη μας τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορεί να βλέπει τον εισηγητή, μέσω της οθόνης» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στόχος η έκδοση συντάξεων μέσα σε 1 μήνα

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, στόχος είναι οι συντάξεις να εκδίδονται σε έναν μήνα. Όπως είπε, στην παρούσα φάση, οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 30.000, ενώ επιδίωξη είναι, μέχρι το τέλος του έτους, να μειωθούν σε 25.000 έως ότου μηδενιστούν.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέλυσε και κάποιες από τις βασικές διατάξεις του νέου εργασιακού νόμου, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να απασχολούνται ταυτόχρονα σε δύο εργοδότες, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι θα προσμετρώνται κανονικά τα ένσημα στον ασφαλιστικό τους χρόνο και από τις δύο δουλειές.

Όπως αποσαφήνισε, «δεν θα παίρνει κάποιος γρηγορότερα σύνταξη, θα λαμβάνει, ωστόσο, υψηλότερη σύνταξη, καθώς θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης».

Κάθε λεπτό υπερωρίας θα πληρώνεται με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι, σε έναν χρόνο, θα εφαρμόζεται σε όλη την αγορά εργασίας και, πλέον, ο εργαζόμενος θα πληρώνεται το κάθε λεπτό της υπερωρίας του.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι απεργοί δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν διά της βίας κάποιον που επιθυμεί να εργαστεί. «Είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία. Όμως, σεβαστό είναι και το δικαίωμα στην εργασία» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή : newsit.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.