«Συνεργασία Πολιτών Παπάγου - Χολαργού» για τις δημοτικές εκλογές

2023-09-05

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από την τελική κατάθεση των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων, η «Συνεργασία Πολιτών Παπάγου – Χολαργού» ανακοίνωσε την κάθοδό της στις εκλογές του Οκτωβρίου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Καρανικόλα.

Στο «παρθενικό» δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο νεοσύστατος συνδυασμός ανέφερε:

«Ανακοινώνουμε την δημιουργία της Δημοτικής Παράταξης "Συνεργασία Πολιτών Παπάγου-Χολαργού" η οποία κατέρχεται στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον (ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ). Τα μέλη της δημοτικής παράταξης είμαστε ενεργοί πολίτες, με ευρεία πολιτική, αυτοδιοικητική, συνδικαλιστική, κοινωνική δράση και πεδίο αναφοράς τον ευρύτερο δημοκρατικό, προοδευτικό χώρο. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι ανάθεση έργου σε "παράγοντες" και ειδικούς, με θεατές τους δημότες αλλά ο κατεξοχήν κοινωνικός χώρος για την ουσιαστική συμμετοχική δράση των πολιτών.

Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας έχοντας όραμα και σχέδιο για:

-Ένα Δήμο ανοικτό, δημοκρατικό, συμπεριληπτικό, βιώσιμο, πράσινο, συμμετοχικό, ασφαλή. Με παρεμβάσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που θα δίνουν έμφαση στην παροχή υπηρεσιών υγείας και παιδείας για όλους, στην προστασία της πρώτης κατοικίας, στην ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, στην ανάπτυξη της τοπικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Με σημαντική μείωση των δημοτικών τελών που είναι εφικτή μέσω της αύξηση της ανακύκλωσης.
-Ένα Δήμο κυριολεκτικά για όλους τους δημότες του, με εφαρμογή μέτρων που θα αποκαταστήσουν τους όρους βιώσιμης κινητικότητας των δημοτών και κυρίως των αναπήρων που σήμερα, με την κατάσταση των πεζοδρομίων, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
-Ένα Δήμο που θα κάνει πράξη σε τοπικό επίπεδο την Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία, συμβάλλοντας στην επεξεργασία ενός συνεκτικού σχεδίου οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, με την άμεση συνδρομή και συνεργασία όλων των τοπικών φορέων. Μια συμφωνία που θα διευρύνει τις προοπτικές χρηματοδότησης του Δήμου με ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προωθήσει την κυκλική οικονομία για μια ανθεκτική πόλη.

-Ένα Δήμο καθαρό, περιποιημένο, οργανωμένο, με αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου, με ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας (όπως ο φωτισμός) με δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και ρύθμιση της διαμπερούς κυκλοφορίας, καθώς και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, αφού προηγηθεί μελέτη και εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.
-Ένα Δήμο που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια σε όλους τους τομείς, με τακτική λογοδοσία της δημοτικής αρχής για τα πεπραγμένα της και την διαχείριση των οικονομικών του.
-Ένα Δήμο με αναγκαίο πυλώνα της λειτουργίας του, την συνεχή ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή των δημοτών στη λήψη όλων των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τη πόλη μας και τις συνθήκες ζωής σε αυτήν.
-Ένα Δήμο που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί, με συνεργατικό τρόπο, πρωτοποριακά προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού. Προγράμματα που θα απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες αλλά κυρίως στη
νέα γενιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.
-Ένα Δήμο που θα κάνει πράξη την ψηφιακή οργάνωση όλων των υπηρεσιών του, δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των δημοτών και την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και τον καλούμε να συμπορευτεί μαζί μας. Για να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο. Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την...

Με τον Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε ο Κώστας Ζαχαριάδης. Τη συνάντηση ζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις του Γιώργου Καμίνη αναφορικά με τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας.

Πέντε είναι τελικά οι συνδυασμοί που κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στο αρμόδιο Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχουν στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και να διεκδικήσουν τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου.