Συνεργασία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας

2023-09-05

Την τεχνογνωσία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πρόκειται να αξιοποιήσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας για να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας (ΠΑ.Δ.Α.)

Με το μνημόνιο συνεργασίας το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει :

  • την επιστημονική οργάνωση και λειτουργία Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου στο Δήμο, δίνοντας στους δημότες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την γνώση, με εκπαιδευτική εγκυρότητα και εκπαιδευτική αρτιότητα ενώ την επιστημονική ευθύνη της οργάνωσης και λειτουργίας του θα αναλάβει ο κ. Ιωάννης Κουμπούρος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • την επιστημονική υποστήριξη του δήμου σε θέματα δημόσιας και κοινωνικής υγιεινής, ήπιων μορφών ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, (εικαστικών και συντηρήσεως έργων τέχνης- κοινωνικών πολιτικών)
  • την εκπόνηση προγράμματος αγωγής υγείας και υγιεινής διατροφής και παρακολούθηση εφαρμογής του στους μαθητές των σχολείων του δήμου μας, και,
  • τη συμμετοχή – πρόσβαση και παρακολούθηση για τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου των δράσεων του Ινστιτούτου Confucius ως ανωτέρω

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας θα παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α) τη χρήση του κτηρίου 1 στο συγκρότημα της πρώην Βιοχρώμ (600 τ.μ.), για τη στέγαση και λειτουργία του Ινστιτούτου Confucius ΠΑ.Δ.Α., ως Πολυχώρου του Πανεπιστήμιου σε συνεργασία με το Shanghai University of Traditional Chinese Medicineτης Κίνας, του Kέντρου Δια Βίου Μάθησης του ΠΑ.Δ.Α. και για λοιπές δράσεις στις οποίες συμμετέχει το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δίνει στο πανεπιστήμιο τη δυνατότητα χρήσης του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Γιάννης Ρίτσος» και μέρους των εγκαταστάσεων του Εικαστικού Κέντρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς και γενικότερα σκοπούς του ΠΑ.Δ.Α. 

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.