Συνελήφθη 29χρονος για τα παγιδευμένα δέματα στον Λ.Παπαδήμο και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους

2017-10-28

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ,κατά τις πρωινές ώρες, ένας 29χρονος άνδρας που φέρεται ότι συνδέεται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Πρόκειται για Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος του ειδικού εφέτη ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων τον Μάρτιο του '17, με διάφορους αποδέκτες στην ΕΕ.

Η σύλληψη έγινε έξω απο το σπίτι του 29χρονου στην οδό Αλκαμένους στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό και η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής. Ο άνδρας συνελήφθη εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και μαζί του έφερε τρεις ταξιδιωτικούς σάκους και σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν: 8 πλαστές ταυτότητες, 2 πιστόλια, πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και άλλα 2 τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη. Επίσης μετέφερε ποσότητα πυρίτιδας, πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες και άλλα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών, όπως και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Oι έρευνες εξελίσσονται σε δύο ακόμη σπίτια στην Αττική, το πατρικό του δράστη και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Παγιδευμένο δέμα εστάλη στις 25 Μαίου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος τραυματίστηκεκαι παρέμεινε στο νοσοκομείο επι 37 ημέρες. Στο περιστατικό τραυματίστηκαν επίσης και οι δύο φρουροί του.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αξιωματούχων στους οποίους είχε αποσταλεί παγιδευμένο δέμα ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, την άνοιξη του 2017, καθώς και τα γραφεία του ΔΝΤ.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις.

athina984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.