Συνέδριο για την Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός

2018-04-16

H Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν το συνέδριο «Η Μαγνησία ως Τουριστικός Προορισμός: Δυνατότητες και Εργαλεία», την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 και ώρα 16:30 στο DOMOTEL XENIA Hotel, Πλαστήρα 1 στο Βόλο.

Ο τουρισμός στον 21ο αιώνα έχει διαφοροποιηθεί δραματικά. Αυτό, μεταξύ άλλων, οφείλεται και στην υψηλή διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην τουριστική βιομηχανία, στην ανάγκη να διασφαλισθεί και να προβληθεί η ποιότητα των τουριστικών προορισμών καθώς και στην ανάγκη να εμπλουτιστεί η τουριστική εμπειρία των ταξιδιωτών αξιοποιώντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Σκοπός του συνέδριου είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας αξιοποίησης της πολιτιστικής πολυμορφίας στη βιομηχανία του τουρισμού, η κατανόηση των τάσεων και των τοπικών δυνατοτήτων, αλλά και η ενημέρωση για τα νέα εργαλεία και τις σύγχρονες μεθόδους που διευκολύνουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαγνησίας ως τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας τέλος τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματα προς την κατεύθυνσή αυτή.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν την σημασία του τουρισμού ως μέσο ανάπτυξης κατά την οικονομική κρίση, εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Συμμετοχής» και φάκελος συνεδρίου ο οποίος μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το βιβλίο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CS.Tour για την ανάπτυξη της Πολιτισμικής Επίγνωσης και των Κοινωνικών δεξιοτήτων και απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν μια καριέρα στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τη συμμετοχή σας απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και την προεγγραφή συμμετοχής στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου https://synedrio.cstour.eu/ ή επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας στο τηλ. 2421020273 ή τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο, τηλ. 2421038333, και στο email του συνεδρίου: synedriocstour@dimitra.gr.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Ο καύσωνας έχει χτυπήσει για τα καλά όλη την Ελλάδα και άπαντες αναζητούν ανάσες δροσιάς. Για τους πρωτευουσιάνους λοιπόν η καλύτερη πρόταση περιλαμβάνει πηγές, σουβλάκια, θάλασσα και βουνό.

Βρώμικα σεντόνια, σπασμένες τουαλέτες, έντομα... Έχει συμβεί σε όλους να βρεθούμε κάποια στιγμή στο ταξίδι μας σε δωμάτιο που μοιάζει βγαλμένο από θρίλερ. Για να μην σας ξανασυμβεί, χρειάζεται να έχετε υπόψη σας τέσσερα πράγματα.