Συνέδριο για την Μαγνησία ως τουριστικός προορισμός

2018-04-16

H Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνουν το συνέδριο «Η Μαγνησία ως Τουριστικός Προορισμός: Δυνατότητες και Εργαλεία», την Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 και ώρα 16:30 στο DOMOTEL XENIA Hotel, Πλαστήρα 1 στο Βόλο.

Ο τουρισμός στον 21ο αιώνα έχει διαφοροποιηθεί δραματικά. Αυτό, μεταξύ άλλων, οφείλεται και στην υψηλή διείσδυση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην τουριστική βιομηχανία, στην ανάγκη να διασφαλισθεί και να προβληθεί η ποιότητα των τουριστικών προορισμών καθώς και στην ανάγκη να εμπλουτιστεί η τουριστική εμπειρία των ταξιδιωτών αξιοποιώντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Σκοπός του συνέδριου είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας αξιοποίησης της πολιτιστικής πολυμορφίας στη βιομηχανία του τουρισμού, η κατανόηση των τάσεων και των τοπικών δυνατοτήτων, αλλά και η ενημέρωση για τα νέα εργαλεία και τις σύγχρονες μεθόδους που διευκολύνουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Μαγνησίας ως τουριστικό προορισμό, παρουσιάζοντας τέλος τα ενεργά χρηματοδοτικά προγράμματα προς την κατεύθυνσή αυτή.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο θα παρουσιάσουν και θα αναδείξουν την σημασία του τουρισμού ως μέσο ανάπτυξης κατά την οικονομική κρίση, εστιάζοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί «Βεβαίωση Συμμετοχής» και φάκελος συνεδρίου ο οποίος μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και το βιβλίο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου CS.Tour για την ανάπτυξη της Πολιτισμικής Επίγνωσης και των Κοινωνικών δεξιοτήτων και απευθύνεται σε όσους εργάζονται ή επιθυμούν μια καριέρα στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τη συμμετοχή σας απαιτείται προεγγραφή, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και την προεγγραφή συμμετοχής στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου https://synedrio.cstour.eu/ ή επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας στο τηλ. 2421020273 ή τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στο Βόλο, τηλ. 2421038333, και στο email του συνεδρίου: synedriocstour@dimitra.gr.

Η αρχή έγινε πέρυσι με το μετεγγραφικό «θρίλερ» που διήρκεσε περισσότερο από έναν μήνα, με την Χίμκι να καταβάλλει πολλαπλές προσπάθειες για τα «μάτια» του Κρις Σίνγκλετον.

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για την διευθέτηση «Κόκκινων Δανείων» λειτουργεί στο Δήμο Φυλής όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Ένας προορισμός παγκοσμίου επιπέδου αναδεικνύεται καθώς το επενδυτικό πλάνο για την αναγέννηση της Astir ολοκληρώνεται. Η επένδυση, συνολικού ύψους 650εκ. ευρώ, συνιστά το μεγαλύτερο τουριστικό έργο που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών κατοικιών,...

Ανοδική πορεία κατέγραψαν το πρώτο 4μηνο του έτους οι πληρότητες των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας γεγονός που καταδεικνύει ότι η Αθήνα αρχίζει να γίνεται προορισμός -έστω και ολιγοήμερων- διακοπών για τους τουρίστες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτές τις ημέρες κάνουν κράτηση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο όμορφο μέρος. Αλλά πρέπει όλοι να έχουμε στο νου μας, ότι όσο και αν το προσωπικό ενός ξενοδοχείου προσπαθεί να διατηρήσει τα δωμάτια καθαρά, υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι οι πιο πιθανές εστίες μικροβίων και βακτηρίων.