Συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε με κυρίαρχο θέμα τις καταστροφές στη Θεσσαλία

2023-09-14

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κυριάρχησε το ζήτημα της αντιμετώπισης των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Ιγνάτιος Καïτεζίδης, καθώς και Αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί, ώστε συντονισμένα να υποστηρίξουν τον αγώνα που κάνουν να ξαναστήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη στις πληγείσες περιοχές να εργαστούν μηχανήματα έργου και σε δεύτερο χρόνο να στηθεί το δίκτυο διαχείρισης και διανομής απαραίτητων αγαθών και υλικών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε ότι, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεισφέρει με 300.000 ευρώ υποστηρίζοντας τους Δήμους που δοκιμάζονται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.

Ανοιχτό «παράθυρο» για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα άφησε (ξενά) ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς υπογράμμισε πως «αν υπάρχει πλεόνασμα στον δημοσιονομικό χώρο, δεν το κρατάμε για εμάς αλλά το επιστρέφουμε στους φορολογούμενους πολίτες», μιλώντας (15/02) στο OPEN.