Συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε με κυρίαρχο θέμα τις καταστροφές στη Θεσσαλία

2023-09-14

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κυριάρχησε το ζήτημα της αντιμετώπισης των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Ιγνάτιος Καïτεζίδης, καθώς και Αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί, ώστε συντονισμένα να υποστηρίξουν τον αγώνα που κάνουν να ξαναστήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη στις πληγείσες περιοχές να εργαστούν μηχανήματα έργου και σε δεύτερο χρόνο να στηθεί το δίκτυο διαχείρισης και διανομής απαραίτητων αγαθών και υλικών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε ότι, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεισφέρει με 300.000 ευρώ υποστηρίζοντας τους Δήμους που δοκιμάζονται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.