Συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε με κυρίαρχο θέμα τις καταστροφές στη Θεσσαλία

2023-09-14

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κυριάρχησε το ζήτημα της αντιμετώπισης των καταστροφών στη Θεσσαλία.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Ιγνάτιος Καïτεζίδης, καθώς και Αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τους Δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί, ώστε συντονισμένα να υποστηρίξουν τον αγώνα που κάνουν να ξαναστήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης τονίστηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανάγκη στις πληγείσες περιοχές να εργαστούν μηχανήματα έργου και σε δεύτερο χρόνο να στηθεί το δίκτυο διαχείρισης και διανομής απαραίτητων αγαθών και υλικών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε ότι, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συνεισφέρει με 300.000 ευρώ υποστηρίζοντας τους Δήμους που δοκιμάζονται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.