Συναρπάζουν τα νέα ψηφιακά φώτα της Mercedes

2018-04-04

Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει το νέο σύστημα ψηφιακού φωτισμού, το οποίο περιλαμβάνεται ήδη στον εξοπλισμό της εντυπωσιακής Mercedes-Maybach S-Class.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται «Digital Light» και χαρακτηρίζεται ως η κορυφαία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στα φωτιστικά σώματα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα φωτισμού που προβάλλει ακόμη και σύμβολα στο οδόστρωμα ανάλογα τις συνθήκες, προειδοποιώντας οδηγό, ποδηλάτες ή πεζούς.

Κάθε φωτιστικό σώμα του αυτοκινήτου διαθέτει τέσσερα στοιχεία με 1.024 λαμπτήρες LED. Το σύστημα συνδυάζεται με αισθητήρες, κάμερες και υπολογιστές, που σκανάρουν σε πραγματικό χρόνο το οδόστρωμα και ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση. Τα φώτα προσαρμόζουν την ένταση, τη γωνία δέσμης και την ακτίνα φωτός ανάλογα την κυκλοφορία και τις συνθήκες.

Παράλληλα, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό με σύμβολα στο παρμπρίζ και στο οδόστρωμα για τις καιρικές συνθήκες, αν γίνονται έργα, σε πόσα μέτρα γίνονται και ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσει. Επίσης, εντοπίζει οποιοδήποτε εμπόδιο ή πεζό στο απόλυτο σκοτάδι και ενεργοποιεί ένα βέλος προς την κατεύθυνσή τους.

Το σύστημα έχει την ικανότητα να αποσπά την προσοχή του πεζού και να τον κατευθύνει στη διάβαση που αυτό ενεργοποιεί με τους λαμπτήρες LED. Η τεχνολογία Digital Light εξελίσσεται συνεχώς και όπως αναφέρει η Mercedes, στη συνέχεια, θα εμπλουτιστεί με επιπλέον σύμβολα και λειτουργίες.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.