«Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι»: «Σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Σικιαριδείου»

2023-09-09

Να «αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και δημοτική Αρχή μετά την παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. του Σικιαρίδειου Ιδρύματος», καλεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα που «θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του», ενόψει και της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Ο συνδυασμός, με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Ψάλτη αναφέρει τα εξής:

«Την παραίτησή της από πρόεδρος του Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος υπέβαλε η Κορίνα Λιούτα, με κατεπείγουσα επιστολή της προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Η παραίτηση συνοδεύεται από σαφείς αντικυβερνητικές αιχμές όταν αναφέρεται στην επιστολή ότι "τα εγχειρήματα Ανθρωπιάς απαιτούν συνεργασίες, συναινέσεις, γνώση κι επίγνωση καθώς και ενσυναίσθηση".

Η παραίτηση αυτή ήρθε πολύ αργά. Ήδη από τον περασμένο Μάιο σε επίσκεψη του Λευτέρη Μαγιάκη στο Ίδρυμα τα προβλήματα είχαν συζητηθεί με την παραιτηθείσα πρόεδρο. Υπήρχαν ήδη σοβαρές καταγγελίες που είχαν κάνει από τότε σωματεία ειδικής αγωγής και συλλογικότητες για πεντάμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Ιδρύματος, αλλά και για απολύσεις, συρρίκνωση του προσωπικού και εκπαιδευόμενων. Αλλά και για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και σε τρίτους, τρέχοντα έξοδα λειτουργίας και λοιπά.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του Ιδρύματος με αποτέλεσμα οι 80 και πλέον ωφελούμενοι του Ιδρύματος να σταματήσουν να έρχονται σε αυτό. Δηλώθηκε τότε προς την Πρόεδρο ότι το θέμα θα ετίθετο και από την πλευρά μας τόσο προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αλλά και προς το Δήμο Αμαρουσίου, όπως και έγινε.

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Η κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και η ολιγωρία του Δήμου Αμαρουσίου να αναδείξει το θέμα οδήγησαν στην παραίτηση. Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα 10 μήνες να πληρωθούν και είναι ζητούμενο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο το Ίδρυμα, αφήνοντας έτσι στα σπίτια τους τα 80 και πλέον άτομα με νοητική υστέρηση που εξυπηρετεί.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους εργαζομένους και δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε, όπως και στο παρελθόν, κάθε προσπάθεια ώστε το Σικιαρίδειο να συνεχίσει χωρίς προβλήματα τη λειτουργία του.

Καλούμε την Κυβέρνηση:

– Να χρηματοδοτήσει εκτάκτως το Ίδρυμα και να αναλάβει όλα του τα χρέη διενεργώντας και τον απαραίτητο διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος χρόνου.
– Να αποδώσει στους εργαζομένους ή και σε αυτούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους
– Να εγγυηθεί σε γονείς και εργαζόμενους την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος
– Να διορίσει άμεσα νέα διοίκηση με συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων και των γονέων του Ιδρύματος

Καλούμε το Δήμο Αμαρουσίου και ειδικά το δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να σταματήσει να
καλύπτει την Κυβέρνηση και να συνταχθεί και αυτός αγωνιστικά με τους γονείς και τους
εργαζομένους».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.

Το κέντρο του κόσμου στον τομέα της ρομποτικής θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου η Αθήνα. 190 αποστολές μαθητών από κάθε γωνία του πλανήτη θα ταξιδέψουν στην χώρα φέρνοντας τις ιδέες τους, την δημιουργικότητά τους, την καινοτομία αλλά κυρίως το όραμά τους με καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για ένα βιώσιμο παγκόσμιο επισιτιστικό σύστημα.