«Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι»: «Σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Σικιαριδείου»

2023-09-09

Να «αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και δημοτική Αρχή μετά την παραίτηση της προέδρου του Δ.Σ. του Σικιαρίδειου Ιδρύματος», καλεί με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», κάνοντας λόγο για σοβαρά προβλήματα που «θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του», ενόψει και της έναρξης της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

Ο συνδυασμός, με υποψήφια δήμαρχο την Κατερίνα Ψάλτη αναφέρει τα εξής:

«Την παραίτησή της από πρόεδρος του Δ.Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος υπέβαλε η Κορίνα Λιούτα, με κατεπείγουσα επιστολή της προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Η παραίτηση συνοδεύεται από σαφείς αντικυβερνητικές αιχμές όταν αναφέρεται στην επιστολή ότι "τα εγχειρήματα Ανθρωπιάς απαιτούν συνεργασίες, συναινέσεις, γνώση κι επίγνωση καθώς και ενσυναίσθηση".

Η παραίτηση αυτή ήρθε πολύ αργά. Ήδη από τον περασμένο Μάιο σε επίσκεψη του Λευτέρη Μαγιάκη στο Ίδρυμα τα προβλήματα είχαν συζητηθεί με την παραιτηθείσα πρόεδρο. Υπήρχαν ήδη σοβαρές καταγγελίες που είχαν κάνει από τότε σωματεία ειδικής αγωγής και συλλογικότητες για πεντάμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους του Ιδρύματος, αλλά και για απολύσεις, συρρίκνωση του προσωπικού και εκπαιδευόμενων. Αλλά και για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και σε τρίτους, τρέχοντα έξοδα λειτουργίας και λοιπά.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας του Ιδρύματος με αποτέλεσμα οι 80 και πλέον ωφελούμενοι του Ιδρύματος να σταματήσουν να έρχονται σε αυτό. Δηλώθηκε τότε προς την Πρόεδρο ότι το θέμα θα ετίθετο και από την πλευρά μας τόσο προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αλλά και προς το Δήμο Αμαρουσίου, όπως και έγινε.

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν. Η κυβερνητική αδιαφορία, αλλά και η ολιγωρία του Δήμου Αμαρουσίου να αναδείξει το θέμα οδήγησαν στην παραίτηση. Οι εργαζόμενοι έχουν σήμερα 10 μήνες να πληρωθούν και είναι ζητούμενο αν θα μπορέσει να λειτουργήσει τη νέα σχολική περίοδο το Ίδρυμα, αφήνοντας έτσι στα σπίτια τους τα 80 και πλέον άτομα με νοητική υστέρηση που εξυπηρετεί.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς και τους εργαζομένους και δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε, όπως και στο παρελθόν, κάθε προσπάθεια ώστε το Σικιαρίδειο να συνεχίσει χωρίς προβλήματα τη λειτουργία του.

Καλούμε την Κυβέρνηση:

– Να χρηματοδοτήσει εκτάκτως το Ίδρυμα και να αναλάβει όλα του τα χρέη διενεργώντας και τον απαραίτητο διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος χρόνου.
– Να αποδώσει στους εργαζομένους ή και σε αυτούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας τα δεδουλευμένα τους
– Να εγγυηθεί σε γονείς και εργαζόμενους την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος
– Να διορίσει άμεσα νέα διοίκηση με συμμετοχή εκπροσώπου των εργαζομένων και των γονέων του Ιδρύματος

Καλούμε το Δήμο Αμαρουσίου και ειδικά το δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου να σταματήσει να
καλύπτει την Κυβέρνηση και να συνταχθεί και αυτός αγωνιστικά με τους γονείς και τους
εργαζομένους».

Τη σύμβαση προμήθειας 250 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου, υπέγραψε, σήμερα 3/10 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,...

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.