Συλλήψεις για ληστείες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

2018-04-30

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, οι οποίοι με απειλή μαχαιριών, λήστευαν διερχόμενους πολίτες και τουρίστες στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Λόφο Φιλοπάππου, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο Ισπανούς τουρίστες και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει άλλες τρείς ληστείες στην περιοχή.

Παράλληλα, στην περιοχή της Ακρόπολης, συνελήφθη και ένας 18χρονος υπήκοος Ρωσίας, διότι λίγο νωρίτερα είχε προσεγγίσει Αφγανούς και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσε μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (mp3 player).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.