Συλλήψεις για ληστείες στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

2018-04-30

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, οι οποίοι με απειλή μαχαιριών, λήστευαν διερχόμενους πολίτες και τουρίστες στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Λόφο Φιλοπάππου, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο Ισπανούς τουρίστες και με την απειλή μαχαιριών τους είχαν αφαιρέσει τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει άλλες τρείς ληστείες στην περιοχή.

Παράλληλα, στην περιοχή της Ακρόπολης, συνελήφθη και ένας 18χρονος υπήκοος Ρωσίας, διότι λίγο νωρίτερα είχε προσεγγίσει Αφγανούς και με την απειλή μαχαιριού τους αφαίρεσε μία συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (mp3 player).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.