#supportartworkers: Το κύμα συμπαράστασης προς τους καλλιτέχνες που έχει κατακλύσει τα social media

2020-05-03

Το τελευταίο 24ωρο, όσοι περιηγούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σίγουρα έχουν παρατηρήσει τον καταιγισμό μηνυμάτων στήριξης προς τους ανθρώπους των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Το #supportarkworkers είναι ένα κοινωνικό και αυθόρμητο μήνυμα στήριξης απέναντι στις διεκδικήσεις όσων εργάζονται στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, λόγω των τωρινών συνθηκών αβεβαιότητας στον χώρο, μετά τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού την Τρίτη, και την -απλή- αναφορά πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν τα φεστιβάλ, αναρίθμητοι Έλληνες καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν μέσω των social media με χειρόγραφες επιστολές, αναρτήσεις μαύρων φωτογραφιών και μακροσκελή μηνύματα, ενόψει της πιο αβέβαιης χρονιάς στην ιστορία για φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο διάγγελμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει πως κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα με θεατές, αλλά την Πέμπτη διευκρίνισε πως έχει ζητήσει από ειδικούς επιστήμονες να διερευνήσουν αν και με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις τους θερινούς μήνες, όπως φεστιβάλ και συναυλίες. "Ελπίζω να είναι στο ''και με ποιο τρόπο'' και όχι στο ''αν''", είπε χαρακτηριστικά.

Από χθες ωστόσο, χιλιάδες είναι οι Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και απλοί άνθρωποι, που άλλαξαν τις φωτογραφίες προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, προσθέτοντας το "Support Art Workers", ενώ τα μηνύματα τους είναι άπειρα και αποτελούν "γροθιά στο στομάχι", για τον Πολιτισμό που φαίνεται δυστυχώς να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. 

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.