Στους τέσσερις οι συλληφθέντες για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη – Παράλληλα συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια Θεσσαλονίκης και Αθήνας

2018-05-21

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Σε συλλήψεις μετατράπηκσν δύο από τις τρεις προσαγωγές. Πρόκειται για έναν 17χρονο κι έναν 20χρονο.

Για την υπόθεση είχαν ήδη συλληφθεί δύο άτομα, ένας 20χρονος κι ένας 36χρονος, οι οποίοι οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Συνεδριάζουν τα Δημοτικά Συμβούλια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα στις 17.00 το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος και θα ενημερώσει τα μέλη για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, το οποίο συγκαλείται εκτάκτως μετά από πρόταση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σ. Κοντονής: «Η σύλληψη και η τιμωρία των δραστών είναι καθήκον της Πολιτείας»

«Οργή και αγανάκτηση σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες προκαλεί η βίαιη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όμως φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η δημόσια επιδοκιμασία της απάνθρωπης αυτής συμπεριφοράς» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι η σύλληψη και η τιμωρία των δραστών της επίθεσης καθώς και η δίωξη όσων δημόσια επιδοκιμάζουν τέτοιες πρακτικές είναι καθήκον της Πολιτείας».

Την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καταδίκασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «ο ακραίος και διχαστικός λόγος τον οποίο μπορεί να υιοθετούμε έχει αντανάκλαση τελικά στη συμπεριφορά των πολιτών», ενώ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του δικού του κόμματος για αποφυγή ακραίων εκφράσεων.

«Στις δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με το δημοκρατικό διάλογο. Και οι ακραίες εκφράσεις απ' όπου και αν προέρχονται, τα φαινόμενα βίας απ' όπου και αν προέρχονται, είτε από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά, είναι εξίσου κατακριτέα και καταδικαστέα για την ΝΔ. Δεν δεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση» τόνισε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του κυβερνώντος κόμματος για «επιλεκτική καταδίκη της βίας», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέμαι όμως, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στο δημόσιο διάλογο εξέτρεψαν τη βία και τη μισαλλοδοξία; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μιλούσαν για κρεμάλες στο Σύνταγμα; Που κατηγορούσαν όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους ως Γερμανοτσολιάδες, ως προδότες, ως πουλημένους;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για ομηρία της ΝΔ από ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησε την αποπομπή του στελέχους της ΝΔ και Δημάρχου Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου για το σχόλιο του για την επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη, ότι "αυτή είναι η μοίρα των προδοτών».

«Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη Ν.Δ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους - Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom Αθήνα 9.84

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.