Στον «αέρα» το αναβαθμισμένο ΕΡΤNews

2023-08-30

Aπό τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκίνησε η μετάδοση του αναβαθμισμένου ΕΡΤNews, του 24ωρου αποκλειστικά ενημερωτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για το μοναδικό, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ, ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι που μεταδίδει όλη την ειδησεογραφία στην Ελλάδα και στον κόσμο, εφτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, με ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων (και στη νοηματική), ειδικά ένθετα, αλλά και ειδήσεις για την ελληνική περιφέρεια. 

Η ενημέρωση στο ΕΡΤNews αρχίζει κάθε ημέρα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 05:30 έως τις 06:00, με το πρώτο δελτίο ειδήσεων. Το κανάλι θα μεταδίδει κάθε ημέρα πέντε αναλυτικά δελτία ειδήσεων στις 09:00, στις 12:00, στις 18:00, στις 21:00 και στις 24:00, ενώ σύντομα δελτία ειδήσεων θα μεταδίδονται κάθε ώρα ολόκληρο το 24ωρο. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews θα μεταδίδεται κάθε απόγευμα, στις 18:00.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ1. Από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 (παράλληλα με το ΕΡΤNews) θα μεταδίδεται και το δελτίο των 12:00. Μεταξύ άλλων, στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στις 15:00, εντάσσεται και ενότητα για την ελληνική περιφέρεια, ενώ ώθηση δίνεται στον αθλητισμό με την καθημερινή εκπομπή SportNews.

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...