Στο Ινστιτούτο Γκαίτε τη Δευτέρα 9/10 η ταινία «B-Movie: Lust & Sound in West Berlin»

2017-10-06

Μικρά και ενδιαφέροντα της πόλης: Στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16, 2103661000) παίζεται η ταινία «B-Movie: Lust & Sound in West Berlin» (Γιοργκ Α. Χοπ, Κλάους Μεκ και Χέικο Λανγκ, 2015) τη Δευτέρα 9/10 στις 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο

ενώ την ίδια μέρα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, 2103609695) θα δούμε τον «Ραγδαίο Αφανισμό» (Λούι Ψυχογιός, 2015) στις 9 μ.μ. στο πλαίσιο του αφιερώματος «American Film Showcase».

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.

Οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν της Σερβίας με 9-8 και προκρίθηκαν στον κυριακάτικο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που γίνεται στο Σομπατέλι, ανεβάζοντας την αγωνία και στέλνοντας στο κόκκινο τις ελπίδες για νίκη.

Είναι γνωστό ότι η Αθήνα έχει το δικό της μικροκλίμα. Όντας ερωτευμένη με το τσιμέντο, κάθε καλοκαίρι βράζει από τη ζέστη και τον σκληρό ήλιο, ενώ το βράδυ αντανακλά τη θέρμη στις γυμνές από πράσινο ταράτσες και τους δρόμους.