Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ο μετροπόντικας

2017-11-29

Στον τερματικό σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», στον Πειραιά, έφτασε την Τετάρτη το μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων (ΤΒΜ), έχοντας κατασκευάσει συνολικά το 98% της σήραγγας του μετρό που αφορά την επέκταση της γραμμής 3 «Αγία Μαρίνα - Δημοτικό Θέατρο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, το 2019 θα τεθούν σε λειτουργία οι τρείς πρώτοι σταθμοί, ενώ το 2021 το έργο της επέκτασης του μετρό θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Νίκαια, Κορυδαλλός) θα παραδοθούν εντός του 2019. Οι τρεις επόμενοι (Μανιάτικα, λιμάνι του Πειραιά, Δημοτικό Θέατρο) θα ολοκληρωθούν το 2021.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, τον διευθύνοντα Σύμβουλο Θόδωρο Παπαδόπουλο, καθώς και μέλη της διοίκησης της εταιρείας, ο κ. Σπίρτζης επέβλεψε τα έργα στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο».

Αναφερόμενος στην άφιξη του μετροπόντικα, είπε πως ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε εξάλλου ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει στον προαστιακό το δρομολόγιο Πειραιάς - Αεροδρόμιο.

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 4 του μετρό, σημείωσε ότι προχωρά ο διαγωνισμός.

naftemporiki.gr

Γνωστή έγινε η αντίπαλος του Ατρομήτου στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες θα αντιμετωπίσουν τη λευκορωσική Ντινάμο Μπρεστ, στην οποία είναι πρόεδρος ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Ουδεμία αύξηση της τιμής του νερού σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ, αντιθέτως μελετά το ενδεχόμενο μείωσής του», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης και χαρακτήρισε φανταστικά σημερινά δημοσιεύματα.