«Στις γειτονιές της Αθήνας»- Την Κυριακή ο 2ος Αγώνας Πεδίου Άρεως

2018-04-12

Την Κυριακή 15 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Πεδίον του Άρεως ο 2ος Αγώνας δρόμου «Στις γειτονιές της Αθήνας». Ένα αθλητικό γεγονός που διοργανώνουν οι «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Το αθλητικό γεγονός του 2ου ΑΓΩΝΑ ΠΕΔΙΟΥ ΑΡΕΩΣ «Στις Γειτονιές της Αθήνας» κινείται στο τρίπτυχο του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής.

«Στόχος μας το Πεδίον του Άρεως να γίνει πόλος έλξης «

«Προσπάθεια μας είναι να κάνουμε το Πεδίον του Άρεως ξανά φιλικό και ελκυστικό προς όλους. Να γίνει ξανά πόλος έλξης», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Αθηναίοι Δρομείς και διοργανωτής του αγώνα, Γιώργος Διαμαντής δήλωσε:«Έχουμε στόχο την ανακατάληψη του Πεδίον του Άρεως. Η κατάσταση στο πάρκο έχει βελτιωθεί αρκετά και ευελπιστούμε να βελτιωθεί πιο πολύ. Μέσω του αγώνα αλλά και άλλων δράσεων έχουμε στόχο να ζωντανέψουμε ξανά την περιοχή».

Διαδρομές

5 Χιλιόμετρα- Ώρα εκκίνησης 09.00

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Κων/νου, πρώτη στροφή δεξιά περνάμε από το Άγαλμα της Αθηνάς, Αγ. Χαράλαμπο, Αγ Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι και έξοδος) ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΜΟΥΣΤΟΞΥΔΗ-ΒΑΛΤΙΝΩΝ-ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ (Βαλτινών και Βαρβάκη)-ΒΑΛΤΙΝΩΝ-ΜΠΟΥΣΓΟΥ- Λ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (στο σημείο Εκκίνησης).

10 Χιλιόμετρα- ΄Ωρα εκκίνησης 09.00

ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ (Εκκίνηση Άγαλμα Κων/νου, πρώτη στροφή δεξιά περνάμε από το Άγαλμα της Αθηνάς, Αγ. Χαράλαμπο, Αγ Ταξιάρχες με το άγαλμα του Υψηλάντη, δεξιά στον πανέμορφο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά μικρό στρωμένο χωμάτινο κομμάτι και έξοδος) ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΩΝ-ΑΓΛΑΟΦΩΝΤΟΣ-ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΥΖΗ-ΟΔΟΣ ΓΚΥΖΗ-ΜΟΜΦΕΡΑΤΟΥ-ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ-ΣΠ ΤΡΙΚΟΥΠΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΔΕΡΙΓΝΥ-ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΙΩΝ-ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ.

Παιδικός Αγώνας 1000 Μέτρων- Ώρα εκκίνησης 08.40

Εντός του πεδίου Άρεως

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 14/4 στην περιοχή μέσα στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, όπου είναι το άγαλμα του Κωνσταντίνου (Λ Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων) και από ώρα 10:00 π.μ. έως 18:00.

athens984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.