Στις 10 Απριλίου τα εγκαίνια της “Πελοπόννησος Expo” στην Τρίπολη

2024-04-06

Tην Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, στις 7 το απόγευμα, πρόκειται να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της μεγάλης Πελοποννησιακής έκθεσης "Πελοπόννησος Expo" των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.

Η έκθεση της Τρίπολης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

Θα κρατήσει μέχρι και τις 14 Απριλίου 2024.

Για την μεγάλη αυτή, έκθεση, δόθηκε και συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

"Μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας η Πελοπόννησος EXPO, θεωρούμε πως αποτελεί τον κύριο εκφραστή της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο. Η στήριξη της Περιφέρειας είναι αυτονόητη, τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο οργανωτικό. Η έκθεση φέτος αποκτά έναν υπερτοπικό χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν δύο ακόμα επιμελητήρια. Πρόκειται για μία ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου και τρόπος προσέλκυσης νέων επενδύσεων, καθώς επίσης και εξέλιξης των υφιστάμενων. Η Πελοπόννησος γίνεται έδρα νέων επενδύσεων και η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι ο βασικός πυλώνας της πολιτικής μας", ανέφερε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη,, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης, σημείωσε: "Η συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων είναι το μέλημά μας και σε αυτό στοχεύουμε, ώστε να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Η Περιφερειακή Αρχή έχει δείξει ήδη δείγματα και πλέον προχωράμε, εκμεταλλευόμενοι, όλα τα εργαλεία, στην υποδοχή νέων επενδύσεων. Είναι στο χέρι μας η προσέλκυση νέων αλλά και αυτονόητη η στήριξη μικρότερων ή μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου".

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου, συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αριστείδης Τηλιγαδάς και ο ιδιοκτήτης της ProExpo, Άγγελος Καραμπίκας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Κτίριο ΓΕΑ ΑΕ, στην ΒΙΠΕ Τρίπολης.