Στην τελική ευθεία οι μνηστήρες της Cyta

2017-12-19

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δύο εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, Vodafone και Wind, υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της Cyta Hellas. 

Οι προσφορές κατατέθηκαν στην Κύπρο στη μητρική της Cyta Hellas, την «Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου» (ΑΤΗΚ), σήμερα, Τρίτη, που έληγε η διορία σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο σύμβουλος του διαγωνισμού, η Pricewaterhouse Coopers, θα αποσφραγίσει τις προσφορές τον Ιανουάριο, το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου θα τις αξιολογήσει και θα αναδείξει τον προτιμητέο επενδυτή. Η σύμβαση, όμως, θα πρέπει να πάρει και την έγκριση από την Κυπριακή Βουλή.
H Cyta Hellas και κατ΄ επέκταση το κυπριακό δημόσιο έχει επενδύσει στην Ελλάδα πάνω από 150 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπάρχει ανταποδοτικότητα, αφού η Cyta Hellas δεν έχει καταφέρει από το 2007 και μετά να εμφανίσει έστω και μία κερδοφόρο χρήση. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να μπει πωλητήριο, αφού οι Κύπριοι ήθελαν να κάνουν stop - loss.
To 2016 o κύκλος εργασιών της Cyta Hellas διαμορφώθηκε στα 90,8 εκατ. ευρώ από 107,8 εκατ. ευρώ το 2015 και οι ζημιές ανήλθαν στα 18,9 εκατ. ευρώ. Οι συσσωρευμένες ζημίες έφτασαν τα 165 εκατ. ευρώ.
Tο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας μήκους 5.500 χιλιομέτρων, οι ολοκληρωμένες 4-play υπηρεσίες κάτω από μια ενιαία εμπορική μάρκα και οι συνδρομητές της (306.800 πελάτες σταθερής τηλεφωνίας στο τέλος του 2016, 8.257 πελάτες κινητής και 10.999 πελάτες της συνδρομητικής τηλεόρασης) αποτελούν το «φιλέτο» για Vodafone και Wind ώστε να ενισχύσουν τα μερίδια αγοράς τους.

in.gr

Δείτε Ακόμα

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς καλλιτέχνες, ο Sting, επισκέπτεται την Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές βραδιές με τον διεθνούς φήμης μουσικό Shaggy, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.