Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών

2017-10-28

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με τον ανεξάρτητο φορέα να ανακοινώνει το προσεχές διάστημα την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα μοιάζει σε τίποτα με εκείνη που είχε γίνει πέρυσι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους, προκειμένου να παραδωθούν οι συγκεκριμένες άδειες στους δικαιούχους τους από τις αρχές του 2018.
Μόνο κοινό των δύο διαδικασιών είναι το τελικό τίμημα. Τα στελέχη της κυβέρνησης θέλουν να φτάσει στα 245 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε συγκεντρωθεί κατά των πλειστηριασμό των τεσσάρων αδειών από τον Νίκο Παππά. Συγκεκριμένα, το κατώτατο ποσό προσφοράς για κάθε μία από τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν θα είναι τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις ενστάσεις από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του περιορισμένου αριθμού αδειών, καθώς και του κατώτατου ποσού προσφοράς, με το κυβερνητικό επιτελείο να ελπίζει πως δεν θα αντιμετωπίσει άλλη μια αρνητική απόφαση, όπως συνέβη με τον «νόμο Παππά».

in.gr

Δείτε Ακόμα

Το «Κάτω από τ΄ αστέρια» είναι ένα πρόγραμμα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που εκτός από τα αγαπημένα μας τραγούδια θα ακούσουμε και τις πιο ροκ της επιτυχίες που αγαπάει η ίδια.

Ένας ασύλητος θαλαμοειδής τάφος, όπου μεταξύ άλλων περιείχε μια λάρνακα με πολύ καλά σωζόμενο σκελετό ενήλικου ατόμου σε συνεσταλμένη στάση, καθώς και αγγεία σε άριστη κατάσταση διατήρησης, ήρθε στην επιφάνεια κατά τις ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή της Ιεράπετρας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.