Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών

2017-10-28

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία προετοιμασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με τον ανεξάρτητο φορέα να ανακοινώνει το προσεχές διάστημα την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία δεν θα μοιάζει σε τίποτα με εκείνη που είχε γίνει πέρυσι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους, προκειμένου να παραδωθούν οι συγκεκριμένες άδειες στους δικαιούχους τους από τις αρχές του 2018.
Μόνο κοινό των δύο διαδικασιών είναι το τελικό τίμημα. Τα στελέχη της κυβέρνησης θέλουν να φτάσει στα 245 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είχε συγκεντρωθεί κατά των πλειστηριασμό των τεσσάρων αδειών από τον Νίκο Παππά. Συγκεκριμένα, το κατώτατο ποσό προσφοράς για κάθε μία από τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που θα δοθούν θα είναι τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις ενστάσεις από πλευράς τηλεοπτικών σταθμών για τη συνταγματικότητα του περιορισμένου αριθμού αδειών, καθώς και του κατώτατου ποσού προσφοράς, με το κυβερνητικό επιτελείο να ελπίζει πως δεν θα αντιμετωπίσει άλλη μια αρνητική απόφαση, όπως συνέβη με τον «νόμο Παππά».

in.gr

Δείτε Ακόμα

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.

Ολοι έχουμε με κάποιο τρόπο στο μυαλό μας στα Εξάρχεια. Είτε τα ζήσαμε στις μυθικές τους εποχές, είτε όχι, είτε βγάλαμε όλη τη φοιτητική μας ζωή σε κάποιο από τα café του, είτε ζήσαμε οι ίδιοι ή φίλοι μας σε κάποιον από τους δρόμους τους.

«Καλησπέρα Αθήνα». Με τις λέξεις αυτές ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας ο Klaus Meine τη μεγάλη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (KOA).