Στη σταδιακή κατάργηση των diesel προχωρά η Nissan

2018-05-09

Στον δρόμο που πρώτη χάραξε η Toyota βαδίζει η Nissan, προχωρώντας στη σταδιακή κατάργηση των πετρελαιοκινητήρων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει βραχυπρόθεσμα αυτοκίνητα με diesel κινητήρα, ωστόσο, στο μέλλον, αυτά θα αντικατασταθούν από plug-in hybrid και ηλεκτρικά σύνολα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Nissan, ξεκαθαρίζοντας όμως, πως, οι σύγχρονοι πετρελαιοκινητήρες θα παραμείνουν σε ζήτηση για κάποια χρόνια ακόμα και θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη.

Η απόφαση της εταιρείας να αντικαταστήσει τους diesel με πιο φιλικά προς το περιβάλλον σύνολα, είναι η μείωση των πωλήσεων, οι αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και το υψηλό κόστος ανάπτυξης εξελιγμένων μοτέρ πετρελαίου.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.