Στη Λάρισα το πρώτο φαρμακείο εντός σούπερ μάρκετ;

2018-06-20

Σειρά ερωτηματικών σε φαρμακοποιούς προκαλεί το τελευταίο διήμερο στη Λάρισα μικρή αγγελία στο χώρο της αγοράς εργασίας, που αγγίζει απαγορευμένες περιοχές στον επαγγελματικό τομέα των φαρμακείων.

Με τη μικρή αγγελία, γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενδιαφέρεται να προσλάβει «φαρμακοποιό με άδεια φαρμακείου για την κάλυψη δύο θέσεων...» χωρίς άλλες λεπτομέρειες για το εργασιακό καθεστώς, ενδιαφέρον που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους Λαρισαίους φαρμακοποιούς.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έγινε δέκτης πολλών τηλεφωνημάτων με το ερώτημα αν το ενδιαφέρον της πρόσληψης φαρμακοποιού συνδέεται και με την πρόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να προχωρήσει στη λειτουργία φαρμακείου σε κάποιο από τα καταστήματά του, προοπτική που παραμένει ταμπού για το σύνολο των φαρμακοποιών παρότι διανύουμε περίοδο «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος.

Πάντως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Λάρισας κ. Μακρυγιάννης, εκτιμά ότι, παρά την απελευθέρωση, οι προδιαγραφές του νόμου για λειτουργία φαρμακείου μέσα σε σούπερ μάρκετ (αποκομμένο, με ξεχωριστή είσοδο κ.λ.π.), καθιστούν δύσκολη τη δημιουργία φαρμακείου. Εκτός αν κάποιος φαρμακοποιός μεταφέρει την άδειά του, μαζί με το φαρμακείο του, εντός του σούπερ μάρκετ...

Πηγή : Δημήτρης Κατσανάκης (Ελευθερία)  - thessaliaeconomy.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του