Σουφλέ πορτοκαλιού

2018-05-06

Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 πορτοκάλια
  • 4 αβγά
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο με το ξύσμα από το ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο.
  3. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μίγμα.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών και τον χυμό των πορτοκαλιών.
  6. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
  7. Βουτυρώνουμε φορμάκια και μοιράζουμε το μίγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι το σουφλέ πορτοκαλιού να φουσκώσει και να ροδίσει.
  9. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.