Σοκολατένια brigadeiros

2018-04-14

Βραζιλιάνικα τρουφάκια με εσπρέσο

Υλικά για 6 άτομα

  • δύο δόσεις καφέ εσπρέσο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 150 γρ. σοκολατένια διακοσμητική τρούφα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε δύο δόσεις καφέ.
  2. Αδειάστε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και προσθέστε τον καφέ, το κακάο και το βούτυρο.
  3. Αφήστε σε μέτρια ένταση στην εστία για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  4. Προσέξτε την ένταση της εστίας για να μη καεί το γάλα.
  5. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να κρυώσει και να δέσει και μετά πλάστε μικρά τρουφάκια.
  6. Περάστε τα από την σοκολατένια τρούφα και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
  7. Αφήστε τα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα σερβίρετε.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.