Σε νέα εποχή το Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων : Εγκαίνια στις 31 Οκτωβρίου!

2017-10-23

Τα δημοτικά ιατρεία περνούν σε μια νέα εποχή με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προσφέροντας όχι μόνο πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, αλλά και βοήθεια σε κοινωνικά ζητήματα πρώτης γραμμής που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Τα εγκαίνια στο δημοτικό ιατρείο Πατησίων θα γίνουν στις 31 Οκτωβρίου!

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ η αντιδημάρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη «πήραμε μια απόφαση να αναβαθμίσουμε τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων, δηλαδή να λειτουργήσουν πιο οργανωμένα και το κυριότερο να τα εμπλουτίσουμε με κοινωνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να προσεγγίζουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκες, τις ευάλωτες ομάδες αλλά όχι μόνο με έναν διαφορετικό τρόπο που να εξυπηρετούνται μέσα στο δημοτικό ιατρείο τόσο για τις πρωτοβάθμιες ανάγκες υγείας όσο και για τα θέμα κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης. Διότι θεωρούμε ότι η φροντίδα υγείας είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τα κοινωνικά προβλήματα του ανθρώπου. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, μια νέα μεθοδολογία που εφαρμόζουμε για να εκσυγχρονίσουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου».

«Η βασική φιλοσοφία μας είναι ότι τα προβλήματα υγείας τις περισσότερες φορές είναι συνδεδεμένα με τα κοινωνικά προβλήματα. Δηλαδή ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τον γιατρό που χρειάζεται (υπάρχουν ειδικότητες στα δημοτικά ιατρεία), νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή αλλά και να επισκεφθεί και κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, σύμβουλο οικονομικών υποθέσεων ή εργασιακό σύμβουλο, ο οποίος μπορεί να διασυνδέσει τον ενδιαφερόμενο με ένα πληροφοριακό σύστημα με τις άλλες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να κάνει μια αίτηση στο κοινωνικό παντοπωλείο ή μια αίτηση για βοήθεια στο σπίτι», επισημαίνει η κ. Στρατηγάκη.

Επιπλέον, συμπληρώνει ότι «ο εργασιακός σύμβουλος είναι εκεί για να βοηθήσει οποιονδήποτε στο πώς να αναζητήσει εργασία, καθώς και να τον διασύνδεσει με πιθανούς εργοδότες έπειτα από παραπομπή στο job center στην Αγίου Κωνσταντίνου. Με αυτόν τον τρόπο το ιατρείο γίνεται ένα κέντρο αναφοράς, ένα σημείο όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος για όλα τα κοινωνικά του θέματα».
Στα άμεσα σχέδια του δήμου Αθηναίων είναι μέσα στον επόμενο χρόνο να στηθούν άλλα 3 πολυδύναμα και αναβαθμισμένα δημοτικά ιατρεία στο κέντρο της Αθήνας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ. «Προγραμματίζουμε να λειτουργήσουν συνολικά πέντε ιατρεία τέτοιου τύπου» επισημαίνει η κ. Στρατηγάκη και διευκρινίζει ότι «απευθυνόμαστε σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας, με προτεραιότητα όμως στις περιπτώσεις πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, άστεγοι, μετανάστες, πρόσφυγες, οικονομικά αδύναμοι πολίτες».
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στο μέλλον αναμένεται «να αναπτύξουμε τις υπηρεσίες των δημοτικών ιατρείων, εφόσον υπάρχει το απαιτούμενοι προσωπικό, ώστε να γίνουν δράσεις στην κοινότητα, δηλαδή εκτός ιατρείου, όπως σε σχολεία, σε λέσχες φιλίες».

Επιστημονικές Ειδικότητες

Ιατροί

Γενικός/ή γιατρός - Γυναικολόγος - Καρδιολόγος - Οδοντίατρος - Παιδίατρος - Ψυχίατρος

Επαγγελματίες Υγείας

Μαία - Νοσηλευτής/τρια - Παρασκευαστής/τρια

Κοινωνικοί επιστήμονες

Εργασιακός/ή σύμβουλος - Κοινωνικός/η λειτουργός - Κοινωνιολόγος - Παιδαγωγός - Σύμβουλος κοινωνικής επιχειρηματικότητας - Σύμβουλος νομικών υποθέσεων - Σύμβουλος περιγεννητικής υγείας - Ψυχολόγος

Επίσης στον χώρο λειτουργούν:

Internet corner

Kέντρο για το παιδί

Mικροβιολογικό εργαστήριο

Δωρεάν για όλους

Διευρυμένο ωράριο: 8 π.μ. - 8 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες

Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4, Πατήσια

Για ραντεβού τηλεφωνήστε: 210 2015510-11

Δείτε και κατεβάστε αν θέλετε παρακάτω το ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Αθηναίων:

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.