Σε κλοιό διαδηλωτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

2018-07-04

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Κλειστοί οι δρόμοι που οδηγούν στο ξενοδοχείο HYATT όπου ο Τσίπρας έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας και τους πρωθυπουργούς Ρουμανίας και Βουλγαρίας 

Διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων η ΕΛΑΣ από τις 12.00 το μεσημέρι - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ. Δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ο κόσμος, σαφώς και είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με την οποία η ΠΓΔΜ αποκτά την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά της εκχωρείται κιόλας η εθνικότητα Μακεδόνας, όπως και η μακεδονική γλώσσα. 

Στο κάλεσμα του Φορέα έχουν ανταποκριθεί μέχρι αυτήν την ώρα περισότερα από 700 άτομα τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο ΙΚΕΑ. Οι συγκεντρωμένοι που κρατούν ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. 

Μπλόκο από κούβες των ΜΑΤ

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το seleo.gr αντιμέτωποι με έναν ολόκληρο στρατό θα έρθουν οι διαδηλωτές που πριν από λίγο ξεκίνησαν πορεία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Πεντακόσια μέτρα μετά το ΙΚΕΑ έχουν παραταχθεί κλούβες τον ΜΑΤ φράζοντας τον δρόμο ενώ δεξιά κι αριστερά βρίσκονται δυνάμες των μέτρων τάξης. Πίσω από τις κλούβες εχουν παραταχθεί αστυνομικοί μέτρων τάξης αλλά και των ΜΑΤ προκειμένου να μην περάσει κανένας διαδηλωτής από το σημείο και να πλησιάσει το ξενοδοχεία όπου γίνεται η τετραμερής σύνοδος 

Η ΕΛΑΣ έκλεισε τους δρόμους

Εκτακτα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για "ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας" έχει λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε κανένα αυτοκίνητο να μην μπορεί να πλησιάσει το ξενοδοχείο "HYATT REGENCY", όπου διεξάγεται σήμερα η Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από τις 12 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ανωνύμου οδού, που διέρχεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου, "από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσ/νικης-Ν.Μηχανιώνας μέχρι το ύψος της Εθνικής οδού Θεσ/νικης-Ν.Μουδανιών". Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορίας των οχημάτων διεξάγεται από τους γύρω δρόμους ενώ την τήρηση των όρων της απόφασης έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

protothema.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.