Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το Νοσοκομείο Πατησίων

2018-07-18

Ως Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί πλέον το μέχρι πρότινος κλειστό Νοσοκομείο Πατησίων.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, στο ανακαινισμένο κτιριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17 θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων είχε κλείσει το 2013 όταν οι κλινικές του εγκαταστάθηκαν σε άλλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Στο κτίριο της οδού Χαλκίδος είχαν μείνει μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Το 2017-18, με συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών και 1η ΥΠΕ) παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος. Παράλληλα ανευρέθηκε κατάλληλος χώρος στο «Κωνσταντοπούλειο»Νοσοκομείο για την μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες. Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτήριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε άλλα νοσοκομεία.

Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού. Η μελέτη κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη τον Ιούνιο και 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ. Ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε ως η 25η Ιουλίου 2018.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.