Σε εξέλιξη τα έργα ασφαλτόστρωσης σε δρόμους του Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής 4.3 εκ. ευρώ

2023-10-02

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους του Πειραιά, τα οποία εκτελούνται από το Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους περίπου 4.3 εκ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό 34ου Συντάγματος Πεζικού και Ηρώων Πολυτεχνείου (μέχρι το ύψος του Δημοτικού Θεάτρου), δύο δρόμοι όπου σημειώνεται υψηλός κυκλοφοριακός φόρτος καθημερινά, καθώς αποτελούν τη βασική είσοδο των αυτοκινήτων στο λιμάνι.

Επίσης προβλέπονται έργα ασφαλτόστρωσης στην Ελ. Βενιζέλου, σε δρόμους του Ν. Φαλήρου, σε δρόμους της 5ης και 4ης δημοτικής κοινότητας και θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου στη 2η και 1η δημοτικές κοινότητες.

Επισημαίνεται πως οι εργασίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά βραδινές ώρες, προκειμένου να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στους κατοίκους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Στόχος μας να απολαμβάνουν οι πολίτες ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο και να βελτιώσουμε αισθητά την καθημερινότητα στην πόλη».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.