Σε εξέλιξη η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας –Περάματος

2018-07-10

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών για την υποθαλάσσια ζεύξη της Σαλαμίνας με την Αττική. Απομένει η ολοκλήρωση της έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται στον βυθό, αφού ο σχεδιασμός για την σύνδεση των δύο περιοχών έχει «κλειδώσει».

Μόλις συνταχθεί η περιβαλλοντική μελέτη, θα κοινοποιηθεί στους Δήμους Περάματος, Σαλαμίνας και στην Περιφέρεια Αττικής για θετική γνωμοδότηση και έπειτα θα σταλεί στο ΥΠΕΝ για να δοθεί η σχετική αδειοδότηση. Η τρίτη φάση του έργου αφορά τον ανάδοχο του έργου με τους τρεις υποψήφιους να είναι οι ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία VINCI CONCESSIONS - VINCI HIGHWAYS - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ενώ ανάλογα με την εμπορικότητα του έργου θα προκύψει τελικά η συμμετοχή του Δημοσίου.

Φυσικά, σημαντικός παράγοντας για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα είναι κατά πόσο το έργο θα υπογραφεί πριν ή μετά τις επικείμενες εκλογές. Η περίοδος παραχώρησης λογικά θα κυμαίνεται σε 30-35 χρόνια (περιλαμβάνεται και ο χρόνος κατασκευής) ενώ θέμα ίσως προκύψει γύρω από τις απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν, κυρίως στην Σαλαμίνα.

Εφόσον πραγματοποιηθεί το έργο, έχει γίνει ήδη γνωστό πως θα τα φέρυ θα συνεχίσουν να κινούνται μεταξύ των Πορθμείων Σαλαμίνας-Περάματος όπως έγινε και στην Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.