Σαν σήμερα γεννήθηκε η μίνι φούστα!

2018-07-10

«Δεν θα ήθελα τη φούστα τόσο μακριά...» ζήτησε μια πελάτισσα της μπουτίκ «Bazaar» από την 30χρονη ιδιοκτήτρια Μαίρη Κουάντ. Δεν ήταν η μόνη, λες και ήταν συνεννοημένες, κυρίες και δεσποινίδες, που συνήθιζαν να αγοράζουν φούστες και κάποια στιγμή δεν τους άρεσε το... κανονικό μέγεθος.

«Πιο κοντά...». Φθάνει τόσο; «Λίγο ακόμα...». Είναι καλά μέχρι εδώ, κυττάξτε στον καθρέπτη... «Κι άλλο, θα ένοιωθα πιο άνετα αν η φούστα ήταν τουλάχιστον πέντε πόντους επάνω από το γόνατο...».

Η Ιστορία κατέγραψε ότι η Αγγλίδα Μαίρη Κουάντ γέννησε τη μίνι φούστα που την πρωτοπαρουσίασε σε κολεξιόν στις 10 Ιουλίου σα σήμερα, το 1964. Στην πραγματικότητα ήταν μια γυναικεία επιλογή, μια θηλυκή βούληση και απλά η ιδιοκτήτρια της μπουτίκ στο Κολωνάκι του Λονδίνου, στο Chelsea, προσαρμόστηκε...

Και επειδή η δαιμόνια Μαίρη Κουάντ ήταν γυναίκα της μόδας και επειδή η μόδα δεν μπορεί να είναι σταθερή, διαφορετικά δεν είναι... μόδα, η ίδια η Κουάντ, καθιέρωσε και τη μίντι φούστα, αλλά και τη μάξι φούστα! Μίντι και μάξι τη δεκαετία του '70, και τη δεκαετία του ΄80 επιστροφή στο μίνι!

Τη δεκαετία του ΄60, όπου τότε όλα πήραν φωτιά, τα χρόνια των χίπυς και του Βιετνάμ, των Μπητλς και των ναρκωτικών, της σεξουαλικής απελευθέρωσης και του Μάη '68, τότε που ο άνθρωπος πήγε στο φεγγάρι και κυκλοφόρησε το αντισυλληπτικό χάπι, ήρθε και η μίνι φούστα. Όχι πια ρούχα που ντύνουν όλο το γυναικείο σώμα, το οποίο πια στην εποχή μας δεν χρειάζεται κορσέδες και τους μεσαιωνικούς φραμπαλάδες.

apodytiriakias.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.