Ψυχαγωγικό πάρκο εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα

2017-11-29

Γιγαντιαία ρομπότ και φουτουριστικά κάστρα συνθέτουν το σκηνικό σε μια πλαγιά βουνού στα περίχωρα της Γκουϊγιάνγκ- πρωτεύουσας μιας από τις πιο φτωχές επαρχίες της Κίνας: Πρόκετιαι για το πρώτο θεματικό πάρκο εικονικής πραγματικότητας, που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την έκρηξη στη ζήτηση ψυχαγωγίας εικονικής πραγματικότητας, καθώς η αξία της σχετικής αγοράς στη χώρα αναμένεται να φτάσει τα 8,5 δισ. δολάρια ως το 2020.

Το 134 εκταρίων πάρκο στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Γκουϊτζού υπόσχεται 35 ατραξιόν εικονικής πραγματικότητας, από παιχνίδια shoot'em-up και εικονικά rollercoaster μέχρι ταξίδια με εξωγήινους στα πιο γραφικά σημεία της περιοχής. Όπως λέει στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος, Τσεν Τζιανλί, όταν αρχίσει να λειτουργεί κανονικά το πάρκο θα αλλάξει δραστικά τον τουρισμό της επαρχίας- και της νοτιοδυτικής Κίνας γενικότερα. «Πρόκειται για μια καινοτόμα ατραξιόν, επειδή απλά είναι διαφορετική» υποστήριξε σε συνέντευξη στο πάρκο, μέρος του οποίου προορίζεται να ανοίξει τον Φεβρουάριο.

Το πάρκο Oriental Science Fiction Valley, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνας να αναπτύξει νέες «ατμομηχανές» ανάπτυξης, σε τομείς όπως το gaming, ο αθλητισμός και η τεχνολογία αιχμής, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τις «παραδοσιακές» βιομηχανίες. Η Γκουϊτζούν προσελκύει εταιρείες όπως η Apple, που έχει εγκαταστήσει εκεί το data center της στην Κίνα, ενώ στο κοντινό Πινγκτάνγκ βρίσκεται το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου.

Οι δημιουργοί του πάρκου ισχυρίζονται πως είναι το πρώτο του είδους του στον κόσμο, αν και υπάρχουν ήδη παρεμφερείς ατραξιόν από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού- τόσο απλοί επισκέπτες όσο και gamers που επιζητούν μια εμπειρία νέας γενιάς.

Το πάρκο της Γκουϊγιάνγκ θα παρέχει στους τουρίστες άλματα bungee jumping από ένα γιγαντιαίο ρομπότ, καθώς και ένα στούντιο αφιερωμένο στην παραγωγή ταινιών εικονικής πραγματικότητας. Τα περισσότερα παιχνίδια του θα χρησιμοποιούν σετ VR και προσομοιωτές κίνησης για να «αιχμαλωτίζουν» το ενδιαφέρον των χρηστών. «Νιώθεις σαν να είσαι στα αλήθεια εκεί» λέει ο Κου Ζονγκτζιέ, στέλεχος του πάρκου. «Αυτό είναι το βασικό μας χαρακτηριστικό».

naftemporiki.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.