Προτιμήστε τα ομαδικά αθλήματα για να γυμναστείτε!

2017-10-31

Η γυμναστική κάνει καλό ειδικά όταν την κάνετε με παρέα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η άσκηση με μια ομάδα μειώνει το άγχος κατά 26% σε ορισμένους ανθρώπους σε σύγκριση με εκείνους που ασκούνται μόνοι. Οσοι προτιμούν τη μοναχική άσκηση δεν εμφανίζουν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στα επίπεδα άγχους.

Η Δρ. Νταιάνα Γιορκς και η ομάδα της διαπίστωσε πως η ψυχική, σωματική και συναισθηματική ευημερία βελτιώνει τη ζωή ειδικά για εκείνους που εργάζονται σε περιβάλλον που τους προκαλεί άγχος.

Στη μελέτη, που είχε διάρκεια 12 εβδομάδες, συμμετείχαν 69 φοιτητές ιατρικής, οι οποίοι εργάζονταν σε ένα αγχωτικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα συμμετείχαν σε ομαδικό πρόγραμμα άσκησης ή θα έκαναν ατομικό.

Οσοι συμμετείχαν σε ομαδικά προγράμματα πέρασαν τουλάχιστον 30 λεπτά την εβδομάδα κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης, είδαν σημαντικές βελτιώσεις σε τρεις τομείς. Βελτιώσεις στον τομέα της ψυχικής υγείας είδαν κατά 12,6%, στη σωματική υγεία κατά 24,8% και στη συναισθηματική υγεία κατά 26,2%.

Από την άλλη όσοι ασκούνταν μόνοι τους είδαν βελτίωση μόνο στο ζήτημα της ψυχικής υγείας κατά 11% και τίποτα άλλο.

Η επικεφαλής της έρευνας προτείνει μέσω αυτής να υπάρχει η δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές να ασκούνται προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους και να νιώσουν καλύτερα ψυχικά και σωματικά. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων της EuroLeague (ECA) συνεδρίασε θέτοντας επί τάπητος την εμπορική στρατηγική ενώ ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της σεζόν 2018-19 στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός, γεγονός που βάζει ένα τέλος στο ενδεχόμενο ρήξης των δυο πλευρών που αιωρούνταν εδώ και καιρό.

Αυτή είναι η πίτα! Ρουμελιώτικη τυρόπιτα όνειρο, φτιάξτε την οπωσδήποτε! Όσα κομμάτια και να εμφανίσετε στο τραπέζι από αυτή τη φανταστική Ρουμελιώτικη τυρόπιτα, να είστε βέβαιοι ότι θα εξαφανιστούν αμέσως!

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ομαδική μαθητική έκθεση Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας «Μελίνα», στο Θησείο, από 20 έως 30 Ιουνίου 2018.