Προθεσμία 6 ωρών στις τεχνολογικές για τα δεδομένα

2018-04-18

Οι τεχνολογικές εταιρείες θα καλούνται να παραδίδουν σε δικαστικές αρχές καθοριστικής σημασίας ηλεκτρονικά δεδομένα, όπως το περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων μέσα σε έξι ώρες, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που προτείνουν οι Βρυξέλλες.

Στο σχέδιο της πρότασής της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι δικαστικές αρχές θα μπορούν να ζητούν απευθείας από τις εταιρείες τα δεδομένα, ανεξάρτητα από το που είναι αποθηκευμένα. Εκείνες θα έχουν περιθώριο έως και 10 ημέρες να απαντήσουν, αλλά αυτό θα μπορεί να περιοριστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έως και στις έξι ώρες, προκειμένου να αποτραπεί τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική πράξη.

«Ενώ οι δικαστικές αρχές εξακολουθούν να δουλεύουν με παλαιές μεθόδους, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν γρήγορη τεχνολογία αιχμής» σχολίασε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βέρα Γιούροβα. «Πρέπει να εξοπλίσουμε τις αρχές με μεθόδους του 21ου αιώνα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, όπως και οι εγκληματίες χρησιμοποιούν μεθόδους 21ου αιώνα για να διαπράξουν τα αδικήματά τους» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε ακόμα

Ερευνητές του University of British Columbia υπό τον καθηγητή Κενίτσι Τακαχάτα ανέπτυξαν ένα «έξυπνο» stent, το οποίο παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται ακόμα και τις μικρότερες αλλαγές στη ροή του αίματος στις αρτηρίες του ασθενούς, με αποτέλεσμα να προειδοποιεί για πιθανό στένεμά τους, επιτρέποντας την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Νεαρές, όμορφες, με κοντά σορτς και κόκκινα μπερέ. Ετσι είναι οι γυναίκες αστυνομικοί που έβγαλε στους δρόμους ο δήμαρχος της πόλης Μπρουμάνα στον Λίβανο, ελπίζοντας να προσελκύσει τουρίστες.