Προθεσμία 6 ωρών στις τεχνολογικές για τα δεδομένα

2018-04-18

Οι τεχνολογικές εταιρείες θα καλούνται να παραδίδουν σε δικαστικές αρχές καθοριστικής σημασίας ηλεκτρονικά δεδομένα, όπως το περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων μέσα σε έξι ώρες, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που προτείνουν οι Βρυξέλλες.

Στο σχέδιο της πρότασής της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι δικαστικές αρχές θα μπορούν να ζητούν απευθείας από τις εταιρείες τα δεδομένα, ανεξάρτητα από το που είναι αποθηκευμένα. Εκείνες θα έχουν περιθώριο έως και 10 ημέρες να απαντήσουν, αλλά αυτό θα μπορεί να περιοριστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έως και στις έξι ώρες, προκειμένου να αποτραπεί τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική πράξη.

«Ενώ οι δικαστικές αρχές εξακολουθούν να δουλεύουν με παλαιές μεθόδους, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν γρήγορη τεχνολογία αιχμής» σχολίασε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βέρα Γιούροβα. «Πρέπει να εξοπλίσουμε τις αρχές με μεθόδους του 21ου αιώνα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, όπως και οι εγκληματίες χρησιμοποιούν μεθόδους 21ου αιώνα για να διαπράξουν τα αδικήματά τους» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε ακόμα

Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καθώς τα δωρεάν hotspot μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλαπούν προσωπικές πληροφορίεςτων χρηστών που συνδέονται σε αυτά.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα το άνοιγμα αυτού που χαρακτηρίζει ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, καθώς ο νοτιοκορεατικός κολοσσός επιδιώκει να επεκτείνει το «αποτύπωμά» του στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη αγορά κινητών.