Προθεσμία 6 ωρών στις τεχνολογικές για τα δεδομένα

2018-04-18

Οι τεχνολογικές εταιρείες θα καλούνται να παραδίδουν σε δικαστικές αρχές καθοριστικής σημασίας ηλεκτρονικά δεδομένα, όπως το περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γραπτών μηνυμάτων μέσα σε έξι ώρες, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που προτείνουν οι Βρυξέλλες.

Στο σχέδιο της πρότασής της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι οι δικαστικές αρχές θα μπορούν να ζητούν απευθείας από τις εταιρείες τα δεδομένα, ανεξάρτητα από το που είναι αποθηκευμένα. Εκείνες θα έχουν περιθώριο έως και 10 ημέρες να απαντήσουν, αλλά αυτό θα μπορεί να περιοριστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έως και στις έξι ώρες, προκειμένου να αποτραπεί τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική πράξη.

«Ενώ οι δικαστικές αρχές εξακολουθούν να δουλεύουν με παλαιές μεθόδους, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν γρήγορη τεχνολογία αιχμής» σχολίασε χαρακτηριστικά η Επίτροπος Δικαιοσύνης, Βέρα Γιούροβα. «Πρέπει να εξοπλίσουμε τις αρχές με μεθόδους του 21ου αιώνα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, όπως και οι εγκληματίες χρησιμοποιούν μεθόδους 21ου αιώνα για να διαπράξουν τα αδικήματά τους» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τα Windows 95 ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των PC, καθώς σήμανε την οριστική μετάβαση από το περιβάλλον του MS-DOS στο περιβάλλον των Windows ως βασικού λειτουργικού των συστημάτων στα οποία ήταν εγκατεστημένα.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.