Πρώτα Χριστούγεννα στο Κτήμα Φιξ: Ο δήμος και τα παιδιά της πόλης φυτεύουν έλατα και τραγουδούν τα πρώτα κάλαντα στο πάρκο!

2023-12-16

Δέκα έξι έλατα των Χριστουγέννων, ένα για κάθε δημοτικό σχολείο της πόλης, αφιερωμένα στα παιδιά, φυτεύει στο Κτήμα Φιξ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου και τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα δημοτικά του Ηρακλείου θα υποδεχθούν και θα φυτεύσουν φυσικά έλατα, τα οποία στη συνέχεια θα «υιοθετήσουν» τα παιδιά δίνοντάς τους ονόματα από ανθρώπινες αξίες όπως η Αγάπη, η Ελπίδα, η Φιλία κ.α., αφήνοντάς τα κληρονομιά στο πάρκο του Φιξ και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

Τα παιδιά θα στολίσουν με χριστουγεννιάτικα κάθε ένα από αυτά τα δεντράκια και θα τραγουδήσουν τα πρώτα κάλαντα που ακούγονται μέσα στο Κτήμα από τότε που η δημοτική αρχή κατάφερε να το αγοράσει και να ανοίξει τις πόρτες του για όλους τους δημότες. Τέλος τα παιδιά θα παρουσιάσουν το θεατρικό «Τα Χριστουγεννιάτικα Έλατα: μια μαγική περιπέτεια» που δημιούργησαν ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

«Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που κάνουμε με το Κτήμα Φιξ δικό μας, με το Κτήμα Φιξ ανοικτό για όλους. Σε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με τα παιδιά της πόλης μας δείχνουμε πώς θέλουμε το μεγάλο μας πάρκο. Φυτεύουμε λοιπόν έλατα, από τη μια για να φέρουμε την χαρά του Χριστουγεννιάτικου πνεύματος μέσα στο Κτήμα, από την άλλη να βάλουμε περισσότερο πράσινο στο Φιξ και μάλιστα με δέντρα που θα υιοθετήσουν τα παιδιά, τα οποία θα κληρονομήσουν από εμάς αυτό το στολίδι, αυτόν τον πνεύμονα του Δήμου μας. Ελάτε και εσείς στη μεγάλη μας παρέα να γιορτάσουμε για τα πρώτα Χριστούγεννα στο Φιξ», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.