Πότε πρέπει να βάζουμε το τοστ στην τοστιέρα για να ψήνεται σωστά

2018-06-18

Το τοστ είναι ένα γεύμα ευρέως διαδεδομένο. Ανεξαρτήτως ηλικίας και προτιμήσεων στα υλικά, είναι από τα αγαπημένα σνακ κυρίως λόγω της ευκολίας του.

Έτσι λοιπόν όλα τα σπίτια και τα γραφεία έχουν τοστιέρες, ωστόσο οι περισσότεροι νομίζουν πως ξέρουν να τις χρησιμοποιούν.

Οι περισσότερες τοστιέρες έχουν δύο φωτάκια, συνήθως ένα κόκκινο και ένα πράσινο.

Το πρώτο κουμπί ανάβει μόλις η συσκευή συνδεθεί στο ρεύμα.

Εκεί κάνουν το λάθος οι περισσότεροι και βάζουν το τοστ στην τοστιέρα.

Αντιθέτως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ανάψει το δεύτερο φωτάκι που σημαίνει ότι οι πλάκες της τοστιέρας έχουν «κάψει».

Περιμένετε λοιπόν μέχρι να ανάψει και η δεύτερη φωτεινή ένδειξη και μετά βάλτε το τοστ. Αποσύρετε όταν έχει ψηθεί ανάλογα με το γούστο σας.

Ένα είναι βεβαιο, ότι το ψωμί θα είναι πιο τραγανό από ποτέ.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.