Πόσο περπάτημα χρειαζόμαστε για να έχουμε καλή υγεία - Περίπου 100 βήματα το λεπτό, είναι η επιστημονική απάντηση

2018-07-05

Τι σημαίνει στην πράξη ζωηρό και γρήγορο περπάτημα; Περίπου 100 βήματα το λεπτό, είναι η επιστημονική απάντηση.

Αυτός ο αριθμός των βημάτων θεωρείται επαρκής για να έχει ένας άνθρωπος όφελος στην υγεία του. Αν κανείς θέλει κάτι ακόμη πιο έντονο, τότε περνάει στο δυναμικό βάδισμα, που είναι περίπου 130 βήματα το λεπτό. Από εκεί πέρα, θεωρείται ότι αρχίζει πια το τρέξιμο. Ως όριο ανάμεσα στο βάδισμα και στο τζόκινγκ θεωρούνται τα 140 βήματα το λεπτό.

Ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής την καθηγήτρια κινησιολογίας Κατρίν Τούντορ-Λοκ του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης-'Αμχερστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό αθλητιατρικής British Journal of Sports Medicine, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν 38 έρευνες που κατέγραφαν το βάδισμα των ανθρώπων άνω των 18 ετών (έως την τρίτη ηλικία) και τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η συγκεκριμένη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ζωηρό ή γρήγορο βάδισμα γίνεται με ρυθμό περίπου 1,7 χιλιομέτρων την ώρα ή 100 βημάτων το λεπτό.

Οπως είπε η Τούντορ-Λοκ: «Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο ρυθμός πιθανότατα δεν είναι κουραστικός για τους περισσότερους υγιείς ανθρώπους». Όπως είπε, για μερικούς ανθρώπους γρήγορος ρυθμός βαδίσματος σημαίνει 98 βήματα και για άλλους 102, αλλά ο μέσος όρος είναι τα 100 για σχεδόν όλους.

Οι γιατροί συστήνουν ότι ένας άνθρωπος πρέπει να περπατά γρήγορα για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, το οποίο «μεταφράζεται» σε περίπου 3.000 βήματα τη μέρα με βάση το ρυθμό των 100 βημάτων το λεπτό.

thecaller.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.