Πόσα χρόνια ζωής σου στερεί ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα;

2018-06-19

Νέα επιστημονική μελέτη βασισμένη σε στοιχεία 600.000 ανθρώπων από 19 διαφορετικές χώρες -η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet»-, έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους αρέσκονται να πίνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω.

Όπως έχει ήδη αποδειχθεί επιστημονικά, η κατανάλωση αλκοόλ σε ποσότητες άνω του επιτρεπτού έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα στην καρδιά, το συκώτι, τους νεφρούς, ακόμα και τον εγκέφαλο. Τώρα, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας κίνδυνος: Αυτούς του πρόωρου θανάτου.

Έχεις, όμως, ποτέ αναρωτηθεί πόσα χρόνια ζωής μπορεί να σου στερήσει ένα επιπλέον ποτήρι κρασί ή μπύρα;

Δεδομένου ότι το ανώτερο επιτρεπτό όριο κατανάλωσης είναι τα πέντε ποτήρια των 175ml κρασί ή τα πέντε μπουκάλια του μισού λίτρου μπύρα την εβδομάδα (δηλαδή τα 100 ml ή οι 12,5 μονάδες καθαρού αλκοόλ), κάθε επιπλέον ποτήρι ή μπουκάλι, μειώνει το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου κατά 30 λεπτά!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας άνθρωπος 40 ετών ο οποίος καταναλώνει 200 - 350 ml αλκοόλ περισσότερα από το επιτρεπτό όριο, χάνει από ένα έως δύο χρόνια ζωής.

«Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αλκοόλ που ξεπερνά το συνιστώμενο όριο είναι αντίστοιχοι με αυτούς που προκύπτουν λόγω του καπνίσματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε πως ακόμα και μερικά ml παραπάνω από το αγαπημένο μας ποτό, μπορούν να μας κάνουν περισσότερο κακό από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.

Αύξηση των τιμών σε τσάντες και σχολικά είδη από χρόνο σε χρόνο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες 36 χώρες, διαπιστώνει έρευνα της picodi.com, που δείχνει ότι το κόστος για τον Έλληνα γονιό είναι σχετικά υψηλό, ως ποσοστό του μέσου μηνιαίου μισθού του