Πόσα χρόνια ζωής σου στερεί ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα;

2018-06-19

Νέα επιστημονική μελέτη βασισμένη σε στοιχεία 600.000 ανθρώπων από 19 διαφορετικές χώρες -η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet»-, έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους αρέσκονται να πίνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω.

Όπως έχει ήδη αποδειχθεί επιστημονικά, η κατανάλωση αλκοόλ σε ποσότητες άνω του επιτρεπτού έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα στην καρδιά, το συκώτι, τους νεφρούς, ακόμα και τον εγκέφαλο. Τώρα, έρχεται να προστεθεί ακόμα ένας κίνδυνος: Αυτούς του πρόωρου θανάτου.

Έχεις, όμως, ποτέ αναρωτηθεί πόσα χρόνια ζωής μπορεί να σου στερήσει ένα επιπλέον ποτήρι κρασί ή μπύρα;

Δεδομένου ότι το ανώτερο επιτρεπτό όριο κατανάλωσης είναι τα πέντε ποτήρια των 175ml κρασί ή τα πέντε μπουκάλια του μισού λίτρου μπύρα την εβδομάδα (δηλαδή τα 100 ml ή οι 12,5 μονάδες καθαρού αλκοόλ), κάθε επιπλέον ποτήρι ή μπουκάλι, μειώνει το προσδόκιμο ζωής ενός ανθρώπου κατά 30 λεπτά!

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας άνθρωπος 40 ετών ο οποίος καταναλώνει 200 - 350 ml αλκοόλ περισσότερα από το επιτρεπτό όριο, χάνει από ένα έως δύο χρόνια ζωής.

«Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση αλκοόλ που ξεπερνά το συνιστώμενο όριο είναι αντίστοιχοι με αυτούς που προκύπτουν λόγω του καπνίσματος», ανέφεραν χαρακτηριστικά επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε πως ακόμα και μερικά ml παραπάνω από το αγαπημένο μας ποτό, μπορούν να μας κάνουν περισσότερο κακό από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2017-2018, στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου (Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς...

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ- σε πιάνει η καταναλωτική μανία- γεμίζεις με πράγματα το ψυγείο σου- αργότερα αυτά τα πράγματα χαλάνε- τα πετάς. Λοιπόν, μάντεψε! Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ψυγείο σου λειτουργεί και το νεσεσέρ σου. Ετοιμάσου για κάτι που θα σε σοκάρει: τα καλλυντικά λήγουν και πρέπει να τα πετάς! Γιατί μπορεί να αποδειχτούν για...