Πόσα αυτοκίνητα θα πουληθούν το 2024 – Οι προβλέψεις για τα ηλεκτρικά

2024-01-02

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις νέων οχημάτων το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της S&P Global Mobility, η οποία κάνει λόγο για 88,3 εκατομμύρια νέα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους παγκοσμίως το επόμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 2,8%, σε σχέση με το 2023.

Η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της παραγωγής αυτοκινήτων, δίνει ώθηση στις αισιόδοξες προοπτικές. Ωστόσο, καθώς η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, δημιουργούνται ανησυχίες για πιθανούς… αντίθετους ανέμους, όπως η αυξημένη τιμολόγηση των οχημάτων, οι δύσκολες πιστωτικές συνθήκες και ο αντίκτυπος των συνεχιζόμενων προσπαθειών ηλεκτροκίνησης στη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Η S&P Global Mobility προβλέπει επίσης ότι η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση φαίνεται ασταμάτητη, παρά τις αβεβαιότητες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επιβεβαιώσει τη δέσμευσή τους για ηλεκτροκίνηση τα επόμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της κλιμάκωσης της παραγωγής πιο προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο οργανισμός προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων με μπαταρία θα φτάσουν τα 13,3 εκατομμύρια μονάδες το 2024, αποτελώντας περίπου το 16,2% των συνολικών πωλήσεων.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».