Πως να περάσεις όμορφα αυτό το ΣΚ (24/3-25/3) με τα παιδιά σου στο ΚΠΙΣΝ

2018-03-24

Δείτε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, για τους μικρούς φίλους και περάστε ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές. 

Όλες οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο Κέντρο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου.

Σάββατο 24 Μαρτίου

SNFCC Running Team

8.30-10.00

Οι φίλοι τρεξίματος του Πάρκου ενώνουν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το τρέξιμο, δημιουργώντας μία ομάδα, η οποία προπονείται κάθε Σάββατο με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών δρόμων αντοχής. Στόχος η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων μέσα από την ομαδική προπόνηση και την υποστήριξη της ομάδας.

Μαθαίνω να παίζω ομαδικά

13.00 - 14.15

Τα παιδιά μαθαίνουν την αξία της συνεργασίας δημιουργώντας ομάδες που στόχο έχουν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής. Για να το πετύχουν αυτό χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους και να συνδυάσουν τις ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας. Μέσα από μη ανταγωνιστικά παιχνίδια, επικοινωνία και ομαδική εξερεύνηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως η χαρά δεν κρύβεται μόνο στη νίκη.

Στιβομαχίες

17.00 - 18.15

Παιχνίδια δράσης για άσκηση και ψυχαγωγία στο Πάρκο.

Παιχνίδια για οικογένειες

10.30- 12.00

Μία σύγχρονη και διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Δημιουργική ενόργανη

12.00 - 13.15

Η κυβίστηση, το τρέξιμο και η στροφή βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, οι πιο μικροί φίλοι του Πάρκου μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους.

Το πάρκο των θαυμάτων

11.00 - 12.15, 12.30 - 13.45

Μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες, κίνηση και διάδραση, παιδιά 5-12 ετών με τους γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ικανότητες, τη δομή και τη χρήση του σώματός τους. Οι ομάδες και θα μεταφερθούν σε διαφορετικές γωνίες του Πάρκου. Κάθε γωνία και μία ευκαιρία για εξερεύνηση των τρόπων που το σώμα λειτουργεί. Τα παιδιά θα μάθουν πληροφορίες μέσω παιχνιδιών και θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να ολοκληρώσουν το στόχο, ανακαλύπτοντας το μαγικό σώμα.

Κυριακή 25 Μαρτίου

Αθλητικά Παιχνίδια

17.00 - 18.15

Μια δραστηριότητα για παιδιά και έφηβους στο Πάρκο με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Κινητικά, διαδραστικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα πάρουν μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και τόνωση της σωματικής ευεξίας.

Yoga για Παιδιά

13.00 - 14.00

Η yoga είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον. Μία παιδοκεντρική προσέγγιση με βασικό εργαλείο το παιχνίδι που δεν στοχεύει στην τέλεια εκτέλεση της κάθε στάσης αλλά μαθαίνει στα παιδιά πώς να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους και να ηρεμούν, ενώ παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Οι κηπουροί του Πάρκου

10.30 - 12.00

Ο Μάρτιος, φέρνει την άνοιξη, φέρνει νέες μυρωδιές στο πάρκο, χρωματιστά λουλούδια, φέρνει τα χελιδόνια, τα έντομα. Οι κηπουροί του πάρκου είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και αυτό το μήνα, εξερευνούν το πάρκο, αναζητούν λουλούδια της εποχής, παρατηρούν τα εκκολαπτόμενα έντομα, κάνουν τα τελευταία κλαδέματα, φυτεύουν φράουλες, σκαλίζουν τα φυτά, φροντίζουν το λαχανόκηπο. Όλα αυτά και πολλά ακόμα, θα συμβούν μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης παιχνιδιού και ανακάλυψης του πάρκου.

Δημιουργική ενόργανη

13.30 - 14.45

Η κυβίστηση, το τρέξιμο και η στροφή βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του σώματος και βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, οι πιο μικροί φίλοι του Πάρκου μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους.

Αθλούμαστε Παρέα

10.30 - 11.30

Με δεδομένο ότι η κίνηση παίζει καίριο ρόλο στη ζωή όλων των παιδιών, στόχος του προγράμματος είναι η ενεργή συμμετοχή παιδιών, κυρίως με κινητικές ή νοητικές αναπηρίες, σε προσαρμοσμένα αθλήματα για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης αλλά και την αύξηση της κινητικής τους δραστηριότητας. Boccia, Πετοσφαίριση Καθημένων, Στίβος, Μπάσκετ με αμαξίδιο, Χορός, είναι κάποια από τα αθλήματα όπου η ψυχαγωγία, η ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης έρχεται μέσα από την ομαδικότητα.

Το μουστάκι του Dali το έσκασε

12.30-13.30 (4-6 ετών)
13.30-14.30 (7-10 ετών)
14.30-15.30 (11-14 ετών)

Το μουστάκι του Dali το έσκασε από το πρόσωπό του... φήμες λένε πως συνάντησε το χαμόγελο της Μόνα Λίζα και πήγαν να ζήσουν σε άλλον πίνακα! Μια άσκηση παρατήρησης, που εστιάζει σε όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό στα μάτια των παιδιών έναν πίνακα και που τους δίνει την ευκαιρία φτιάχνοντας τον δικό τους πίνακα-κολλάζ να παρέμβουν σε γνωστά έργα μεγάλων καλλιτεχνών, με σκοπό να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα  εδώ!

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.