Πως να φτιάξετε σπιτική μερέντα!

2018-04-18

Με την συνταγή που σου δίνουμε μπορείς να φτιάξεις μια σπιτική μερέντα, εύκολα, γρήγορα και να την απολαύσεις στη στιγμή! 

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια στικ σκόνη
70 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
  • Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  • Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
  • Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.
  • Συνοδέψτε τη με ατομικό ψωμάκι μαργαρίτα ή με τα αγαπημένα σας μπισκότα!!!
  • Γράψτε μας από κάτω τις εντυπώσεις σας!
  • Καλή σας επιτυχία!!!

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και "μπελαλίδικα" πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.

Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το μανάβη τους. Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο, γλυκό και μυρωδάτο καρπούζι; Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το καρπούζι σου πριν το πας για ζύγισμα:

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, και συγκεκριμένα στις 13:07 ώρα Ελλάδας θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και επίσημα, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους.