Πως να φτιάξετε σπιτική μερέντα!

2018-04-18

Με την συνταγή που σου δίνουμε μπορείς να φτιάξεις μια σπιτική μερέντα, εύκολα, γρήγορα και να την απολαύσεις στη στιγμή! 

Υλικά
Για 4-6 άτομα

1 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια στικ σκόνη
70 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια φουντούκια
125 γραμμάρια κακάο σκόνη

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
  • Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
  • Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
  • Δεν παθαίνει τίποτα εκτός ψυγείου.
  • Συνοδέψτε τη με ατομικό ψωμάκι μαργαρίτα ή με τα αγαπημένα σας μπισκότα!!!
  • Γράψτε μας από κάτω τις εντυπώσεις σας!
  • Καλή σας επιτυχία!!!

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.