Πώς εξελίσσονται οι εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό

2017-11-10

Για την πορεία των εργασιών απορρύπανσης στον Σαρωνικό ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως σημειώνει: μετά τη σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα, συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα, στην περιοχή του όρμου Σεληνίων - Λιμνιώνα - Κυνόσουρας - Αγίου Νικολάου - Θεατράκι - Γερμανικός Μώλος, από συνολικά 137 άτομα, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, ενώ δέκα δύτες στην περιοχή Θεατράκι επιχείρησαν προς καθαρισμό του βυθού. Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βελτιώνεται καθημερινά, ενώ ειδικά στην περιοχή της Κυνόσουρας αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στις παραλίες του Δήμου Ελληνικού, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού όλων των περιοχών, πλην του Ιππόκαμπου, του Αγίου Αλεξάνδρου και της μαρίνας Αγ. Κοσμά, όπου συνεχίστηκαν με εντατικό ρυθμό από 47 άτομα, προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας, οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών. Αναμένεται, ομοίως, η ολοκλήρωση των ως άνω εργασιών τις επόμενες ημέρες. Στις παραλίες του Δήμου Αλίμου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών. Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών από επτά άτομα, μέλη ιδιωτικού συνεργείου και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους πολύ σύντομα.

Τέλος γνωρίζεται ότι στην επιχείρηση απορρύπανσης συνέχισαν να συνδράμουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα ιδιωτικό σκάφος απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.