Πώς εκπαιδεύονται τα έντομα για τις ταινίες

2018-06-19

Είναι τα μικροσκοπικά πλάσματα που εμφανίζονται σε ταινίες και σειρές και κλέβουν την παράσταση. Και όμως, τα έντομα στις ταινίες χρειάζονται εκπαίδευση!

Πολλές φορές, αντί να χρησιμοποιήσουν τις εξελιγμένες μεθόδους ενός υπολογιστή για τα εφέ, χρησιμοποιούν πραγματικά έντομα για ταινίες και σειρές. Και όπως κάθε άνθρωπος που συμμετέχει σε μία ταινία, έτσι και αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα, χρειάζονται εκπαίδευση...

Έντομα όπως κατσαρίδες, αράχνες, πεταλούδες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε blockbusters ταινίες. Αλλά για να συμμετάσχουν όλα αυτά τα μικροσκοπικά ζωύφια σε ταινίες ή σειρές, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και εκεί έρχεται ο εντομολόγος Steven Kutcher για να κάνει το θαύμα του!

Ο Steven έχει δουλέψει σε εκατοντάδες πρότζεκτς που ήταν απαραίτητη η αληθινή χρήση εντόμων δίχως τη βοήθεια εφέ. Από τις πιο διάσημες συνεργασίες του ήταν με τις ταινίες: Spider-Man, Arachnophobia και Jurassic Park. «Δεν τις εκπαιδεύουμε ακριβώς, αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε και να προβλέψουμε τη συμπεριφορά τους. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τις ελέγξουμε!», δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα του Insider.

«Αν για παράδειγμα ένας σκηνοθέτης θέλει να κάνω την αράχνη να κινηθεί προς μία μεριά, αυτό γίνεται είτε με τη βοήθεια ισχυρού φωτός, είτε με αέρα είτε με την αύξηση ή μείωση της θερμοκρασίας. Επίσης, αν πρέπει ας πούμε η αράχνη να σηκώσει ένα άκρο της, τότε αυτό που κάνω είναι να ασκώ πίεση στα πίσω άκρα της και ως αντίδραση αυτή κάνει αυτό που πρέπει!», εξομολογείται μιλώντας για τα μυστικά επιτυχίας του.

Και συμπληρώνει: «Ποτέ δεν κάνουμε κακό σε κάποιο έντομο. Όλα γίνονται πολύ προσεκτικά για να μην τραυματιστεί ούτε το έντομο αλλά ούτε και οι ηθοποιοί».

Ο Steven έχει στο σπίτι του εκατοντάδες έντομα ενώ δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να τα φοβούνται, αφού είναι κομμάτι της Φύσης.

Πηγή βίντεο: INSIDER - πηγή:  newsit.gr

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2017-2018, στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου (Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς...

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ- σε πιάνει η καταναλωτική μανία- γεμίζεις με πράγματα το ψυγείο σου- αργότερα αυτά τα πράγματα χαλάνε- τα πετάς. Λοιπόν, μάντεψε! Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ψυγείο σου λειτουργεί και το νεσεσέρ σου. Ετοιμάσου για κάτι που θα σε σοκάρει: τα καλλυντικά λήγουν και πρέπει να τα πετάς! Γιατί μπορεί να αποδειχτούν για...