Ποιος σκότωσε την ελεγκτή της Α' ΔΟΥ Πειραιά;

2017-10-19

Πρώην ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης με το οποίο συνομίλησε το zougla.gr απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη που βρέθηκε νεκρή στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, λίγα μέτρα από τον τάφο φιλικού της προσώπου, να έχει δολοφονηθεί από άτομο που σχετίζεται με υποθέσεις που χειριζόταν στην Α' ΔΟΥ Πειραιά.

Στο ίδιο συμπέρασμα φέρονται να καταλήγουν και τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση. Η εξήγηση που δόθηκε στο zougla.gr από καλά ενημερωμένες πηγές είναι η εξής: 

Η γυναίκα ήταν ελεγκτής φορολογικών δηλώσεων και από τα χέρια της έχουν περάσει όχι δεκάδες, ούτε εκατοντάδες αλλά χιλιάδες υποθέσεις. Ως εκ τούτου εκτελούσε καθαρά γραφειοκρατική δουλειά και εξ' όσων προκύπτει από τον πρώτο κύκλο ανακρίσεων στην Α' ΔΟΥ Πειραιά δεν υπήρξε στο παρελθόν κάποια προστριβή, υπόθεση, ανωμαλία η οποία θα οδηγούσε σε συμπέρασμα ότι η δολοφονία της σχετίζεται με φορολογική υπόθεση. 

Αυτά σε πρώτη φάση. Οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται καταρχήν στο στενό περιβάλλον και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό ανάλογων περιπτώσεων οφείλεται σε κάποια προστριβή ή διαφωνία με άτομα του στενού κύκλου του θύματος. 

Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η δολοφονία έλαβε χώρα στο νεκροταφείο, λίγα μέτρα από τον τάφο φιλικού της προσώπου που είχε πρόσφατα καταλήξει. Ο δολοφόνος χρησιμοποίησε μαχαίρι που επιτείνει την υποψία ότι πρόκειται για έγκλημα εκδίκησης.
Πάντως, ένα ακόμη σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, καθώς δεν βρέθηκαν η τσάντα και το κινητό του θύματος. 

Δέχθηκε 14 μαχαιριές
Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης διαπίστωσε ότι η άτυχη 32χρονη είχε δεχθεί τελικά 14 μαχαιριές!
Ειδικότερα, ο κ. Μπουζιάνης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι η κοπέλα έφερε 14 τραύματα από μαχαίρι στον θώρακα, μπροστά αλλά και πίσω, τα οποία ήταν θανατηφόρα και της είχαν τρυπήσει την καρδιά και τους πνεύμονες. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι η κοπέλα έφερε αμυντικό τραύμα, εσωτερικά στο δεξί της χέρι.


Περισσότερα στο zougla.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.