Πικάντικα χοιρινά σουβλάκια με πιπεριά και κρεμμύδι

2017-11-20

Δοκιμάστε μια υπέροχη συνταγή που διαλέξαμε για εσάς!

Υλικά (Για 4 άτομα)

600γρ. χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε μικρούς κύβους για σουβλάκια,
1 κουταλάκι ρίγανη,
1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο,
1 κουταλάκι μέλι,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλάκι σουμάκι,
½ φλ. Hellmann's Βrazilian Spicy Churrasco Sauce (και επιπλέον για το σερβίρισμα),
2 πράσινες πιπεριές,
2 κρεμμύδια,
1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο. Τα σκουπίζετε πολύ καλά. Σε ένα μπολ βάζετε τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το μέλι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, τη Hellmann's Βrazilian Spicy Churrasco Sauce , το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρέας. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί το σουβλάκι για 2-3 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το ψήσετε. Παράλληλα, ξεπλένετε τις πιπεριές, τις μοιράζετε στα 4, και τις κόβετε σε τετραγωνάκια. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στη μέση, σε χοντρές φέτες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια. Περνάτε ένα κομμάτι κρέας στα ξύλινα σουβλάκια, μετά ένα κομμάτι πιπεριά, κρεμμύδι και επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να γεμίσουν τα ξύλινα σουβλάκια. Ψήνετε στα κάρβουνα ή ζεστή ψησταριά ή σε ένα τηγάνι - σχάρα για 10-15 λεπτά αλείφοντας με τη μαρινάτα. Σερβίρετε τα σουβλάκια με επιπλέον Hellmann's Βrazilian Spicy Churrasco Sauce.

Αλεύρι από άγριο σιτάρι και κριθάρι, ανακατεμένο με ρίζες φυτών, προσθήκη νερού και ψήσιμο ήταν η «συνταγή» για το αρχαιότερο ψωμί του κόσμου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Το site Good Food του BBC φιλοξενεί συχνά αφιερώματα με 10 φαγητά που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσει κάποιος όταν επισκεφτεί έναν προορισμό. Ανάμεσα τους η Κρήτη και η τοπική κουζίνα του νησιού, που όπως ενημερώνουν τους αναγνώστες τους είναι γνωστή για τα μοναδικά υλικά, τις γεύσεις της και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της.