Πέθανε ο ηθοποιός Ιρφάν Καν των «Slumdog Millionaire» και «Life of Pi»

2020-04-29

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 53 ετών, ο Ιρφάν Καν. Ο Ινδός ηθοποιός είχε διαγνωστεί εδώ και δύο χρόνια με έναν σπάνιο νευροενδοκρινή όγκο. Την Τρίτη είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στη Βομβάη με λοίμωξη του παχέος εντέρου, ενώ την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή στο twitter ο σκηνοθέτης Σχούζιτ Σιρκάρ. 

Ο Ιρφάν Καν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ινδία, αλλά έγινε διάσημος και σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να γίνεται γνωστός μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «The Warrior», το 2001, η οποία είχε βραβευθεί με BAFTA. Η ταινία είχε συμπεριληφθεί αρχικά στις προτεινόμενες από τη Βρετανία για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά τελικά «κόπηκε», λόγω της γλώσσας.

Είχε συμμετάσχει σε πολλά φιλμ, ανάμεσά τους τα «Slumdog Millionaire», «The Namesake», «Jurassic World», «The Amazing Spider-Man» και «Inferno». Το μεγάλο άλμα προς το Χόλυγουντ έγινε χάρη στην αμερικανική δραματική περιπέτεια, παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι και σε σενάριο του Ντέιβιντ Μαγκί, «Life of Pi» (Η ζωή του Πι). 


Η ταινία είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία αποφέροντας συνολικά 609 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και κέρδισε τέσσερα συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου Σκηνοθεσίας. Βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Μουσικής.

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλυμμήρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.