Πέντε βιβλία για τις πρώτες σχολικές ημέρες

2017-09-20

Μια πρόταση για βιβλία που περιέχουν «πειθώ και κίνητρα» για την ομαλή επιστροφή των μικρών παιδιών στις σχολικές δραστηριότητες

Έχει μια γλύκα και μια νοσταλγία αυτή η περίοδος καθώς οι μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία δύσκολα εξαλείφονται από την μνήμη ενός ανθρώπου. Είναι αυτή η αγωνία, η άπειρη ομορφιά της επιθυμίας για γνώση και παιχνίδι και το γεμάτο χαμόγελο βλέμμα μιας παιδικής ψυχής.
Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με πέντε βιβλία για την φιλική ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον και την ενδυνάμωση των σχέσεων με αυτό.


30 Ιστορίες περιμένοντας ν' ανοίξουν τα σχολεία / Εκδόσεις Πατάκη


Ένα συλλογικό έργο που περιέχει 30 ιστορίες από διαφορετικούς συγγραφείς με σκοπό την προετοιμασία του παιδιού για την πρώτη του μέρα στο σχολικό περιβάλλον. Την προσαρμογή στο καθημερινό πρόγραμμα και τις συνήθειές τους. Από 3 ετών και άνω.


Ο Πόλεμος της Ωμεγαβήτας / Ευγένιος Τριβιζάς/ Εκδόσεις Μίνωας

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.


Ο γνωστός σε όλους εφευρέτης λέξεων και ζογκλέρ μελάτων αυγών Ευγένιος Τριβιζάς μας διεισδύει -με την εξαιρετική εικονογράφηση του Αντώνη Ασπρόμουργου- στην χώρα των γραμμάτων. Μέσα από την ιστορία και τις δράσεις του Ωμέγα ταξιδεύουμε στον κόσμο των λέξεων με τα εμβατήρια των μαχών και τις δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου.


Πόσο μ' αρέσει το σχολείο / Τις Ράμπι / Εκδόσεις Μεταίχμιο


Στις σελίδες του βιβλίου θα βρούμε 14 λόγους για να θυμηθεί το παιδί την σχολική του καθημερινότητα και να έχει μια ομαλότερη προσέγγιση στις συνήθειες του σχολείου. Από 4 ετών και άνω. Απόδοση: Ειρήνη Χριστοπούλου


Τι κάνουν τα πρωτάκια; / Αντιόπη Φραντζή / Εκδόσεις Μεταίχμιο


Η πρώτη μέρα στο σχολείο από την αναχώρηση από το σπίτι μέχρι το τελευταίο κουδούνι μέσα από τις εικόνες του Νίκου Γιαννόπουλου. Βήμα - βήμα η σχολική μέρα για την αποτύπωση και την αναγνώριση του σχολικού περιβάλλοντος.


Τόνοι, τόνοι και Τόνι /Πάνος Χριστοδούλου /Εκδόσεις Μεταίχμιο


Ένα πολύ έξυπνο παραμύθι ορθογραφίας και λεκτικών παρεξηγήσεων με πρωταγωνιστές τους τόνους και τους τόνους μέσα από την εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου. Μια ωραία ιστορία για τη συνήθεια των τόνων στη γραφή. Από 6 ετών και άνω.

protothema.gr