Πέντε εκατ. τουρίστες στην Αθήνα εντός του 2017

2017-10-02

Από τα καλά στα καλύτερα βαδίζει ο εισερχόμενος τουρισμός στην Αθήνα και όπως τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από το βήμα της σημερινής εκδήλωσης για το 5ο Travel Trade Athens, μέχρι το τέλος του 2017 οι επισκέπτες της πρωτεύουσας θα ανέλθουν σε πέντε εκατομμύρια, γεγονός που όπως είπε, καθιστά την Αθήνα πρωταγωνίστρια στα τουριστικά δρώμενα.

Η επίτευξη του ρεκόρ, όπως είπε ο κ. Καμίνης, ήρθε ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, που ανέδειξαν την Αθήνα στην κορυφή των επιλογών των ξένων τουριστών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η έκθεση Documenta 14, που πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα, προσέλκυσε πάνω από 340.000 επισκέπτες, ανέφερε ο δήμαρχος και επεσήμανε ότι με τέτοιες δράσεις μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος για την πρωτεύουσα.

Μάλιστα, για το 2018, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, η Αθήνα θα αναγορευτεί σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου και είναι βέβαιο ότι και για τη νέα χρονιά τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω της, ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Στην παρέμβασή του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας, αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, επισημαίνοντας ότι την φετινή χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 35 ταξίδια εξοικείωσης (Fam Trips), με πάνω από 200 εξειδικευμένους δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ και blogers.

Από την πλευρά του, ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean, στάθηκε στη σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και στην ιδιωτική πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι η αεροπορική εταιρία θα συνδράμει με νέες συνδέσεις και αύξηση των πτήσεων από και προς την Αθήνα.

Σήμερα και αύριο η καρδιά της Αθήνας χτυπάει στο 5ο Travel Trade Athens, όπου ο Δήμος Αθηναίων φέρνει για 5η χρονιά στο ίδιο τραπέζι Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του τουρισμού, με στόχο ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Αθήνας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αρχή έγινε πέρυσι με το μετεγγραφικό «θρίλερ» που διήρκεσε περισσότερο από έναν μήνα, με την Χίμκι να καταβάλλει πολλαπλές προσπάθειες για τα «μάτια» του Κρις Σίνγκλετον.

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για την διευθέτηση «Κόκκινων Δανείων» λειτουργεί στο Δήμο Φυλής όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Τα smartphones είναι πλέον η προέκταση των χεριών μας και οι συσκευές που χρησιμοποιούμε συνέχεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.Επόμενο είναι λοιπόν, να χρειάζονται συχνά φόρτιση και εμείς να τα αφήνουμε σχεδόν όλη τη νύχτα στην πρίζα, ώστε να γεμίσει η μπαταρία τους, για την επόμενη ημέρα.